Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Nije čudno što se grinta protiv mosta kad je stalno pod lokotom

most miramarska
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
07.12.2015.
u 15:55

Glavna je svrha mosta iznad Miramarske da spoji upravo Botanički vrt s Lenucijevim fitness parkom. No, otkako je u kolovozu sagrađen, most još uvijek nije otvoren… A do 1.4. 2016. ni neće

Sad bi taj most trebalo povezati s drugim, koji bi se spojio na željezničku prugu. A onda još namontirati malu fontanu, nekako da visi – jedan je to od komentara na fotografije pješačkog mosta iznad Miramarske koje su se jučer pojavile na brojnim Zagrepčanima omiljenom okupljalištu na društvenim mrežama, Facebook grupi "Zakaj volim Zagreb".

Besmislenost mosta komentirali su mnogi, zaključivši kako je to još jedna "nepotrebna instalacija" te kako se za taj novac mogla obnoviti poneka dotrajala ulica u gradu.

I zaista, mala čak netrpeljivost Zagrepčana prema mostu nije toliko čudna s obzirom na to da se, otkako je sagrađen u kolovozu ove godine, njime nisu imali prilike prošetati. Cijelo je vrijeme pod lokotom – što nije spriječilo vandale da uđu preko ograde te ga već jednom išaraju – i to pod izlikom da se na njega ne može jer se ne može ni u Botanički vrt, koji ne radi zimi, a glavna je svrha mosta da spoji upravo vrt s Lenucijevim fitness parkom. A budući da će se Botanički otvoriti tek 1. travnja, dotad će Zagrepčani čekati i da kroče novim mostom, koji je gradonačelnik Milan Bandić, jer je, kako je objasnio, njemu to lijepo, nazvao Mostom zaljubljenih. Zaljubljeni će, kako to i priliči, u proljeće šetati konstrukcijom od 22 metra vrijednom gotovo milijun kuna. Ako se tad Grad odluči na skidanje lokota s njegove ograde.

– Svi ste uvijek kritični. Tako ste govorili i za fontane, a danas nemate problema da se pokraj njih fotografirate i uživate ljeti osvježavajući se – u obranu gradonačelnika stali su ipak neki sugrađani koji vjeruju da će se sljedeće godine bezbrižno šetati iznad Miramarske, dok ispod njih kolone automobila odlaze u centar grada ili se iz njega vraćaju. Neki od Zagrepčana ipak nisu sigurni bi li bolju polovicu odveli na Most zaljubljenih.

– Zamišljam nas kako gledamo u vlak u daljini i romantično udišemo ispušne plinove s Miramarske – ironičan je bio jedan od članova grupe "Zakaj volim Zagreb" koji će, rekao je, curu radije odvesti u Maksimir.

Komentara 13

Avatar Vucibatina
Vucibatina
16:03 07.12.2015.

Sa voljenom stojim na Mostu zaljubljenih iznad Miramarske ,debilitet totalni !

TH
than
02:13 08.12.2015.

Glavno da su rodijaci zaradili. Zagreb je postala Hercegovina u malome. Odes u ZET, sami hercegovacki naglasak, odes u gradsku upravu isto... Holding, slicno.... Nije niti cudo sto na tramvajskoj stanici postoji broj tramvaja koji ne postoji, a krajnje mu je odrediste kao Hercegovina.

FR
franjom18
06:03 08.12.2015.

pa netko je napisao, da je raden po mjeri i narudbi, jer nekome takav treba, i jednog ce lijepog dana samo nestati, negdje nad kamenitom provalijom, hahahaha, kaj ste naivci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije