Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Nevistići u upravi najangažiranija obitelj – radi ih sedmero

Sindikati upozoravaju i da se u Zagrebačkom holdingu po rodbinskim i političkim vezama zaposlilo stotinu ljudi
10. siječnja 2017. u 22:06 53 komentara 5339 prikaza
Zoran Nevistić, pročelnik za mjesnu samoupravu, i gradonačelnik Milan Bandić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Baš kada su u zemlje EU otišle slike Zagreba i zagrebačkog Adventa kao najbolje europske zimske destinacije, otišla je i slika zagrebačkog pročelnika za mjesnu samoupravu Zorana Nevistića. U njemačkim je medijima, po njihovim navodima, Nevistić postao opipljiv primjer jednog od velikih hrvatskih problema – nepotizma zbog kojeg mladi Hrvati odlaze iz zemlje.

Dugogodišnji suradnik gradonačelnika Milana Bandića oborio je rekord – u različitim gradskim uredima zaposleno je čak sedmero članova njegove uže obitelji. I dok gradonačelnik Bandić o cijelom slučaju šuti, a pročelnik Nevistić ne odgovara na pozive, u gradskoj upravi zaposleni su supruga Snježana koja radi kao voditeljica Odsjeka za statistička istraživanja, snaha Iva koja je viša stručna referentica u Gradskom uredu za zdravstvo, sin Ante koji je viši stručni savjetnik u Gradskom uredu za promet i prostorno uređenje, sin Filip koji je nedavno prošao na natječaju za višeg stručnog suradnika u Uredu za javnu nabavu, šogorica Roža koja je stručna referentica u Službi za mjesnu samoupravu i nećak Frano koji je zaposlen u Holdingovoj podružnici Zagrebparking.

Pročelnik ne vidi nikakav problem, kaže svi oni zadovoljili su uvjete i prošli na natječajima. Ipak, nisu Nevistići jedini zaposleni po obiteljskim i prijateljskim vezama, ali ih je najviše. Naime, Bandić je nedavno prozivan i zbog toga što je svome kolegi Ivi Baldasaru zaposlio kćer, a radno mjesto otvorilo se i za Sarah Ivanković, kćer Damira Rode Ćosića koji je bio na Bandićevoj listi. A sindikati su upozorili da je samo lani u Holdingu po političkoj i prijateljskoj liniji zaposleno stotinjak ljudi.

>> Nije bitan dobar životopis ni vještine – važno je znati – “čiji si”

>> Je li ovo nepotizam: Trump imenovao svog zeta višim savjetnikom

Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Stanje na hrvatskim cestama - godišnje u prometu stradava grad veličine Samobora

A1 izdvaja za Vas

  • bakulušić:

    Zašto novinari ne analiziraju "javnu" televiziju ? Tamo su rodbinski odnosi takvi da se ne smiju međusobno ženiti jer su svi u trećem i četvrtom koljenu. A Nemanja_Stoisavljević je sigurno sa pola zaposlenih u bliskom rodu a možda im je ... prikaži još! i krsna slava ista. A što se javlja Londonski1, pa ne radi se o gradskom komunalnom preduzeću sa Vračara? I vidim da mu je žilet-žica odrezala kvačice. Tko ih nađe, neka mu ih vrati.

  • BANZO:

    Zanima me kako su oni sindikalisti došli do posla???slučajno??? dobro se zna tko je nekada i kako dobivao posao u gradu nikada nitko ''slučajno'' nije dobio posao.

  • ecimis:

    Kome li se ovaj zamjerio kada ga jutarnji razvlači i secira svakodnevno kao ni jednog političara. Ajde da je nekome iz obitelji sredio milijunske poslove kao što je Vrdoljak bivšoj supruzi sredio poslove od 150 milijuna kn preko HEP-a ili ... prikaži još! Milanović svom bratu i prijetelju Igoru Kneževiću višemilijunske poslove s državnim tvrtkama i državom, ali ne, vi se uhvatili šljakerskog posla kontrolora. Jesu li na svojim radnim pozicijama Nevestići nešto zabrljali, jesu li neradnici, to je puno bitnije, a ne koliko ih radi u gradskim tvrtkama. Zagreb ima visoku zaposlenost i malu nezaposlenost, ovdje klasičnog uhljebljivanja nema jer je u Zagrebu lako naći posao. Da je nezaposlenost u gradu 15% kao na državnom nivou, Splitu, Rijeci, onda bi to bio problem.