Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barska nutrija

Nesvakidašnja životinja nađena na ušću Gradne

Barska nutrija
Boris Debogović
04.06.2010.
u 09:00

Životinja je težila čak devet kilograma, a lovci su je odnijeli u Lovački muzej gdje će je preparirati i izložiti kao trajni primjerak.

Čak devet kilograma težila je nesvakidašnja životinja koju su mogli vidjeti šetači uz Gradnu.

– Nedaleko od Bradčeva mlina od nabujale Gradne sklonila se životinja - barska nutrija. Građani su je na tom mjestu mogli vidjeti polovicom svibnja. Ipak, sirota nutrija je uginula, a našao ju je lovac i ribič Marijan Gmaz na ušću Gradne u Savu, nekoliko kilometara od Bradčeva mlina – rekao je Boris Debogović iz Lovnog ureda Samobor.

Barska nutrija porijeklom je iz Južne Amerike, a živi u močvarama i vodenim staništima. Ima veliku glavu, male, visoko smještene oči i uši, te robusno tijelo dugačko 47 do 58 centimetara, no samo joj je rep dugačak čak od 34 do 41 centimetra, opisuje Debogović.

– Barska nutrija u Europu je dovedena prije desetak godina zbog svog gustog smeđeg krzna – kaže Boris Debogović.

Tijelo barske nutrije lovci su odnijeli u Lovački muzej u Nazorovoj ulici u Zagrebu. Tamo će je preparirati i izložiti kao trajni primjerak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije