Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIČA SA SRETNIM ZAVRŠETKOM

Devetogodišnjak odlutao iz stana u Gajnicama, nađen na Zagrebačkoj aveniji zahvaljujući dojavama građana

policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
07.10.2016.
u 13:08

Ovaj događaj primjer je kvalitetne suradnje Policijske uprave zagrebačke s građanima, ali i lokalnim medijima tj. radio – postajama koje se prenijele ovaj događaj

Devetogodišnji dječak, koji je u četvrtak oko 19 sati odlutao iz stana u zagrebačkim Gajnicama, nađen je zahvaljujući suradnji građana, medija i policije, priopćila je PU zagrebačka.

O detaljima kako se dijete udaljilo iz stana u policiji nisu htjeli previše govoriti, no kazali su da su dječakova majka i stanari zgrade u kojoj stanuju odmah počeli potragu za njim.

Pretražili su područje oko mjesta stanovanja te su nazvali 192, pa su se u potragu za dječakom uključila i interventna policija, policajci s potražnim psima te prometni policajci.

Paralelno, policija je preko medija, lokalnih radio postaja, zatražila pomoć građana i gradskih službi kao što su taksisti i ZET, a o nestanku dječaka obaviještene su i bolnice.

Lokalnim radio postajama dan je opis dječaka, a zahvaljujući tom opisu, građani su počeli dojavljivati policiji informacije o tome gdje je dječak viđen.

Naime, jedan građanin je dječaka koji je odgovarao opisu vidio blizu trgovačkog centra na Jankomiru što je dojavio na 192, pa je dijete uskoro nađeno na Zagrebačkoj aveniji.

Srećom dječak nije bio ozlijeđen, a što ga je natjeralo na avanturu, koja je na sreću završila bez ozbiljnijih posljedica, nije poznato.

Zagrebačka policija zahvalila se svima koji su pridonijeli da ova priča završi sretno, te su istaknuli kako je ovaj događaj dobar primjer koordinirane suradnje između policije, medija, građana i gradskih službi.

>> Nestalo 9 osoba, uključujući i 12-godišnjeg dječaka

Komentara 1

ZE
zelenakrava
09:26 09.10.2016.

Devetogodišnjak? Da je petogodišnjak,ajde,de ali dječak sa 9 godina,3. razred.Gajnice i ta trgovačka zona na Jankomiru-to je blizu(relativno) i ne vidim ništa neobično da klinac do tamo prošeće. Sa 9 godina čini mi se da sam ja već išao isto malo dalje od kuće. Blizina Savskog mosta pa do Trešnjevačkog placa ili Triglav kina. nije to baš bilo blizu a pješice se moglo. Sigurno znam da sam ¸u 4. razredu već išao sam tramvajem do Trga u npr. kino. Ako je taj devetogodišnjak dijete sa posebnim potrebama onda je to druga stvar i to bi trebalo istaći. Ali ako je normalni klinac ne vidim razloga za paniku osim ako ga roditelji možda zanemaruju pa je "pobjegao" od kuće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije