Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostalo postolje

Policija: Bista Ive Lole Ribara je ukradena

Zagreb: U Prilazu baruna Filipovića nestala bista Ive Lole Ribara sa spomenika
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/7
04.03.2018.
u 20:31

Policija je potvrdila su da izišli na teren nakon dojave danas oko 15 sati

Bista partizanskoga narodnog heroja Ive Lole Ribara ukradena je u nedjelju s postolja spomenika iz parka u Prilazu baruna Filipovića u Zagrebu, potvrdila je Policijska uprava zagrebačka. 

Policija navodi kako je bista ukradena rano u nedjelju, a o njezinu nestanku dojavili su građani u 14,45 sati.

Prikupljene informacije o bisti policija će objaviti u ponedjeljak.

Bistu Ive Lole Ribara u park u Prilazu baruna Filipovića ponovno je postavio u listopadu 2017. zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon što je početkom 90-ih skinuta sa svog postolja. 

Nedugo nakon toga pokrenuta je inicijativa Kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku za uklanjanjem biste, zajedno s Bandićevim amandmanom, kojim je pristao na preispitivanja procedure o postavljanju biste koju je sam svečano otkrio.

Početkom prosinca odlučeno je da Ivo Lola Ribar ostaje u parku jer zastupnici zagrebačke Gradske skupštine nisu prihvatili inicijativu stranke Neovisnih za Hrvatsku.

U dva navrata, bista je bila uništena grafiterskim sprejem, no brzo je očišćena. 

 

 

Komentara 239

KI
kizz1
17:39 04.03.2018.

pobjegao u šumu

PP
pp
17:46 04.03.2018.

Možda se uselio u neki stan mrtvog Židova kao ostali drugovi. Ovih dana na ovom vremenu, snijegu i hladnoći nije lako bit po cijele dane vani...

OL
oluuja
19:05 04.03.2018.

Simbole zločinačkog yugofašističkog režima treba maknuti iz javnog prostora, ovaj lik se borio protiv slobode i nezavisnosti Hrvata za yugofašističku genocidnu Yugoslaviju. Zemljo otvori se i progutaj ih sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije