Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost za bicikliste

Nepoznati počinitelji u sljemensku stazu zabili - čavle!

26.09.2016.
u 13:34

Staza je za sada očišćena, a danas će se biciklisti obratiti i policiji.

Da bi Zagreb dobio prvu enduro biciklističku stazu, gotovo 40 volontera uložilo je više od 400 sata rada, a sada je ona, ni pola godine nakon otvorenja, puna – čavala! Postavljeni su duž staze tako da im oštriji kraj viri iz zemlje.

– Netko ih je očito namjerno postavio iz nama nerazumljivih pobuda. Još ih je kamuflirao da bi napravili što veću štetu – rekao je Veno Vrbanović, predsjednik Biciklističkog kluba Opušteno, koji je inicirao otvaranje staze. Biciklisti koji su naišli na čavle, kaže, bili su u šoku te nikome nije jasno koji su motivi počinitelja ovog potencijalno jako opasnog čina.

– Nikada nam se nitko nije žalio i, ako netko uistinu ima nešto protiv biciklista na Sljemenu, mi ga molimo da nam se obrati i da komunikacijom riješimo problem – ističe Vrbanović te dodaje kako je ovo prva staza namijenjena baš za spuštanje biciklista sa Sljemena.

S obzirom na to da se nalazi na području Parka prirode Medvednica i da je napravljena u suradnji sa službenom ustanovom i Gradom, na teren su odmah izašli i rendžeri parka.

Staza je za sada očišćena, a danas će se biciklisti obratiti i policiji.

Ključne riječi

Komentara 4

TA
tanhanna
16:59 26.09.2016.

Čavli na enduro stazi su ludost i opasnost po život, ali mislim da je vrijeme da odgovorni u Parku prirode Medvednica sjednu s biciklistima i planinarima možda i MUPom i utvrde i primjene pravila ponašanja. Biciklisti voze po svim planinarskim stazama, na nekim stazama redovno se susreću i enduro motoristi, Prečesti su bliski i opasni susreti planinara, pogotovo starijih, onih s djecom ili ljubimcima, s biciklistima. Na pješačkim prilazima enduro biciklističkoj stazi trebale bi biti postavljene oznake upozorenja. Bilo bi lijepo da se problem riješi na zadovoljstvo svih prije nego netko nastrada.

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
17:11 26.09.2016.

biciklisti su horde lijevo orjentiranih frustriranih tipova koji maltretiraju ovaj napaceni hrvatski narod

TC
toni_cobra
15:32 28.09.2016.

Bas u nedjelju, oko pola 12 smo na markiranoj planinarskoj stazi imali "bliski susret" sa 7 "jako kulturnih" downhillera, naravno, NE PRVI PUT, a siguran sam (nazalost), jer ih nitko ne kaznjava, niti zadnji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije