Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez pomagala nepokretan

Nepoznata osoba prevarila vozača i ukrala slijepcu štap

Predrag Stojnovic je slijepa osoba koja je ostala bez svog stapa u tramvaju ZET-a
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
18.11.2015.
u 12:00

Predrag Stojnović žurio se da stigne na tramvaj, no vozač ga nije vidio pa je zatvorio vrata. Štap je ostao unutra, a on vani

Tko je mogao ukrasti slijepcu štap, pitanje je na koje odgovor traži Zagrepčanin Predrag Stojnović, koji je bez svog pomagala za kretanje ostao dok je ulazio u tramvaj. U pratnji prijateljice na Glavnom kolodvoru prošlog je ponedjeljka potrčao da uhvati "dvojku", no nakon što je napipao ulaz i zakoračio, vozač tramvaja zatvorio je vrata zarobivši mu štap, koji do danas nije dobio natrag.

Nema snimke

– Odmah sam nazvao ZET-ovu službu za reklamacije, a krajnja informacija koju sam dobio jest da je u tramvaju među putnicima bila osoba koja je rekla da me poznaje te da je u dogovoru s vozačem zadržala moj štap navodeći kako će mi ga predati. Vozač je na to naivno pristao ne uzevši nikakve podatke od te osobe, koja mi se do danas nije javila – ispričao je Stojnović.

Nije mu, objašnjava, jasno kako vozač nije vidio na kameri njegove očajne pokušaje da dođe do štapa, a još manje kako nije doznao tko je osoba koja se predstavila da ga poznaje s obzirom na to da su sve vidjeli i drugi putnici i da ta osoba uopće nije vikala da se nešto događa. Budući da u ZET-u nisu pregledali ni snimke na kojima se moglo vidjeti kod koga je završio štap, Stojnović ih smatra odgovornima pa od ZET-a traži i pomoć za kupnju novog štapa, koji stoji od 400 do 500 kuna, jer nema pravo na drugi do sljedeće godine.

Ulazak na prva vrata

– Ja sam slijepa osoba, 100-postotni invalid i meni je štap potreban svake sekunde. Bez njega sam praktički nepokretan pa mi u kretanju gradom pomažu prijatelji – kazao je Stojnović, koji je oslijepio postupno te je do prije dvije godine radio kao kontrolor na javnim parkiralištima.

Iz ZET-a su kazali da vozač nije imao razloga posumnjati u ono što mu je putnik rekao, no da se snimke kamera čuvaju 24 sata te da nemaju mogućnost provjere.

– Praksa je takva da se u slučaju teških krađa i drugih kaznenih djela tramvaji zaustavljaju i preuzimaju snimke, no, nažalost, ne možemo zbog svake dojave građana zaustavljati tramvaje jer to radimo na nalog policije i suda – kazao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a. Dodao je da su zahtjev za naknadu štete proslijedili Croatia osiguranju te da postoji mogućnost da se trošak u konačnici i pokrije.

Iz ZET-a su savjetovali Stojnoviću da iz sigurnosnih razloga ubuduće kao osoba s invaliditetom ulazi na prednja, a ne zadnja vrata i da ulaz u vozilo nije dopušten nakon zvučnog signala.

 

Komentara 17

MA
Marko7777
12:42 18.11.2015.

kod koga je god stap zavrsio neka pripazi da mu nebi zatrebao u buducnosti.koliko moras biti jadan da sljepcu uzmes stap.ljucki sljam

DU
Deleted user
12:32 18.11.2015.

Jasno mi je da postoje pravila (kao npr. da cestom vozite lijevom i desnom trakom u različitim pravcima) - zamislite da netko iz lijeve trake odjednom odluči da prijeđe u desnu...i td Jasan mi je i postupak vozača,,ALI nije mii jasno da nitko, nitko od putnika, od građana na stanici...nitko nije reagirao, nitko poviknuo, nitko zatražio stajanje, otvaranje vrata, nazvao ZET da stupi s vozačem u vezu i zamoli da uzme štap...Ma kakvi smo mi to ljudi?? Jesmo li uopće?

BR
brukic
12:33 18.11.2015.

dno dna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije