Naslovnica Zagreb ZG Život

Neobičan projekt: Razminirana polja kao plesni podij

Projekt počinje 28. siječnja edukativno-kreativnom radionicom u prostorima Tribine Grada Zagreba na Kaptolu, na kojoj svi zainteresirani mogu saznati potrebne informacije i specifičnosti sustava razminiranja u Hrvatskoj
14. siječnja 2013. u 09:55 1 komentara 6 prikaza
protunapad
Foto: Montažstroj

Koliko još minskih naprava diljem Hrvatske “spava” u zasjedi i čeka da ubije, uništi i ozlijedi te jesu li razminirana područja uistinu sigurna, pitaju se članovi nezavisne umjetničke skupine Montažstroj.

Kako bi odgovorili na ta pitanja i ispitali koliko je naša zemlja slobodna, osmislili su projekt “Protunapad”, odnosno testiranje minske opasnosti tijelima plesača.

Plan im je sastaviti izvedbenu skupinu čiji će plesači biti dovoljno hrabri da stupe na razminirana polja i zaplešu na njima.

Projekt počinje 28. siječnja edukativno-kreativnom radionicom u prostorima Tribine Grada Zagreba na Kaptolu, na kojoj svi zainteresirani mogu saznati potrebne informacije i specifičnosti sustava razminiranja u Hrvatskoj. Radionica će trajati do 2. veljače, a Montažstroj poziva sve plesače i one koji vole ples, te su dovoljno hrabri da se odvaže na ovakav projekt, da se prijave do 26. siječnja. Buduća skupina “Protunapad” tijekom ove i iduće godine će, uz pratnju snimateljske ekipe, otputovati na 12 razminiranih lokacija u Hrvatskoj, kako bi svojim plesom zagovarali ljudsko pravo na slobodu kretanja te, dakako, upozorili na problem mina u zemlji.

OSVOJITE MAKEOVER
Žudite za promjenom? Prijavite se na naš makeover i osvojite CCC cipele i torbicu

A1 izdvaja za Vas