Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u postaji jedna smjena

Nemojte reći da niste upozoreni: Od danas na cestama više policajaca

Prometna policija
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
03.02.2014.
u 08:42

Pilot-projekt u kojem je cilj da svi rade podjednako provodi se i u pet postaja Zagrebačke županije. Policajci će dolaziti građanima na poziv, a ne oni njima u postaju.

Više policajaca na terenu, a manje onih koji i cijelu noć provedu besposleni sjedeći u policijskim postajama. Jedna je to od osnovnih ideja pilot-projekta Ravnateljstva policije u kojemu sudjeluje 107 policijskih postaja u Hrvatskoj kojima će se od danas pridružiti i pet postaja u Zagrebačkoj županiji.

– Isti broj policajaca radi u noći s petka na subotu kada imamo najviše posla, kao i u nedjelju ujutro kada je situacija obrnuta. Preustrojem svaki voditelj ovisno o potrebi odlučivat će koliko ljudi želi imati u smjeni, uzimajući u obzir da ukupan broj radnih sati ne bude više od 40 tjedno – kaže Ivica Tolušić, koordinator za provedbu pilot-projekta u zagrebačkoj policiji.

Bitna je novost i da te postaje više neće raditi cijeli dan, nego od 7 do 15 ili 8 do 16 sati.

Nakon toga s policijom će se kontaktirati telefonom koji će se preusmjeravati na voditelja grupe. Ovisno o potrebi, policajci će dolaziti do građana umjesto da građani dolaze u postaju.

– Pilot-projekt završava 30. lipnja, slijedi evaluacija i odluka nastavljamo li raditi po tom modelu – rekao je Davor Posilović, načelnik sektora zagrebačke policije.

Komentara 34

RT
Rollo.Tomasi
10:13 03.02.2014.

Ovaj novi sustav policije je nešto najgluplje ikada osmišljeno i govori o intelektualnom kapacitetu SPD-ovog rukovodećeg kadra u vrhu policije. A sve samo da se ljudima ne plaćaju vikendi, popodnevne i noćne smjene, uštedi se na materijalnim troškovima i svedede plaće policajaca na ispod 4.000,00 kuna. Sramota!

VL
vlatx
10:41 03.02.2014.

Hm, po tome ispadne da će policijske postaje biti zatvorene van radnog vremena? Kod nas se sve radi da se nešto zabrani a ne da se da neka alternativa ili još gore neko suvislo rješenje. U staroj Samoborskoj ima jedanan mali podvožnjak ispod aleje Bologne kojim bi se moglo prometovati osobnim vozilima prema Gajnicama kojeg su predvidjeli samo za promet zaprežnim vozilima (?!). Svojevremeno su tamo stajali policajci i uredno kažnjavali one koji su željeli tuda prolaziti a na kraju su stavili betonske pregrade i onemogućili promet. Zašto se nije omogućilo da se tuda može prometovati osobnim vozilima naizmjence semaforom već se jednostavno, i ono malo što se može pomoći, odmogne? Imamo jako puno zakona kojima se nešto regulira, djeluje preventivno i relativno su dobro napisani ali im je provođenje na jako niskoj razini. Nema dovoljno policije koja bi to provodila! Najviše me smeta što ih nema češće na prilazima školama i vrtićima već se pojave početkom školske godine i poslije dolaze samo kada se nešto dogodi a tada je već kasno. Kao i svugdje imaju previše birokracije i onih koji sjede u uredima a premalo onih koji rade na terenu.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
09:41 03.02.2014.

Nervoza je sve veća. Treba poplaćati sve savjetnike na Pantovčaku, domjenke i aute u Sisku i privatne poslovne poduhvate u Vladi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije