Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ritam grada

Neka Bandić 365 dana putuje u Sesvete ako ima živaca

vlak Sesvete
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
21.01.2016.
u 17:00

Posred grada ide pruga, no njome se malotko vozi. Pa ni đaci jer Grad ne plaća HŽ-u za pokaze. Gradonačelnik bi mogao "vratiti" vlak Zagrepčanima pa bi se i brže stizalo iz Sesveta do centra

Puno ideja ima zagrebački gradonačelnik pa je prošlog proljeća lansirao priču o tramvaju do Velike Gorice, a svako malo netko potakne i priču o metrou.

Za razliku od mnogih drugih metropola, Zagreb i dalje ima jedan od najsporijih javnih prijevoza pa tako Sesvećanima treba kojih 25 minuta da dopru do nekoliko kilometra udaljenog Dupca, ali ako im autobus ne pobjegne, jer u špici vozi svakih 13, a izvan nje čak 20 minuta!

Za 20 minuta tu udaljenost možete prijeći i pješice, što neki i čine, pa bi ZET umjesto karte mogao naplaćivati članarinu za teretanu. A u Dupcu tek počinje putovanje tramvajem koje nalikuje na beskrajni dan morate li na Trg ili, nedajbože, u zapadni dio grada, sve zajedno najmanje sat i pol. Kad bi bilo mjesta za sjedenje, dali bi se savladati i najduži lektirni naslovi. Ne tako davno iz Sesveta se, kao i iz Podsuseda, Gajnica, Vrapča, u centar stizalo začas, iz Sesveta za kojih 12-ak minuta vlakom.

Bogati Zagreb, koji i sad ima za besplatne udžbenike svima, pa i najbogatijima, nije plaćao Hrvatskim željeznicama za jeftinije pokaze. Pa bi sad svi morali kupiti pokaz za tramvaj i pokaz za vlak, zajedno skuplje od vožnje automobilom.

Doduše, u špici je i tada bila strašna gužva, no gužva je i danas, samo vožnja traje li, traje. Ta pruga u samom srcu grada i danas, provjereno, postoji, ali više se radnici, đaci i studenti ne voze vlakom pa je prorijedio i linije.

Zašto? Jer bogati Zagreb, koji i sad ima za besplatne udžbenike svima, pa i najbogatijima, nije plaćao Hrvatskim željeznicama za jeftinije pokaze. Pa bi sad svi morali kupiti pokaz za tramvaj i pokaz za vlak, zajedno skuplje od vožnje automobilom.

Tako vlakom ne samo da gotovo nitko ne ide na more, jer vlakovi na more idu po voznom redu negdje iz vremena prve petoljetke u SFRJ, nego se ne vozi ni na posao ni u školu.

Toliko o korištenju kapaciteta koje su nam u nasljedstvo ostavili oni koji su nešto više znali i umjeli. Posred grada ide pruga, njome se malotko vozi, od suradnje između gradonačelnikova ureda kod pothodnika i ministarstva prometa u Kockici nije dosad bilo ništa. No gradonačelnik su nam sad u vladajućoj koaliciji, pa bi mogao vratiti vlak Zagrepčanima. Ili neka sam putuje u Sesvete, 365 dana, ako ima živaca.

Komentara 18

Avatar Grunf
Grunf
17:31 21.01.2016.

Bandić je uvijek bio pun ideja, ali i nečeg drugog što svaki dan izbaci iz sebe. Bitno je da kamere zabilježe njegove teljezgarije.

PA
papučica
18:17 21.01.2016.

Besplatni prijevoz nemaju niti djeca koja žive u Zagrebu, pa zašto bi imala djeca koja žive isto u Zagrebu-Sesvete.

DA
darwil
20:08 21.01.2016.

Pa u Sesvetama živi Bandićev ađutant i nosač kišobrana, Tomurad, kaj se njemu ne javite, Bandić je zauzet imunitetom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije