Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova dimenzija

Ne znate kamo biste na piće? Dođite i osjetite Ritam grada

ritam grada (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/9
05.12.2012.
u 08:20

Nekad je ovo bilo elitističko mjesto. Nama je glavna namjera bila da lokal bude pristupačan svima, najavljuje arhitektica Sandra Barić

S ekipom ste kod sata na Trgu bana Jelačića. Vikend je, oko 23 sata i ne znate kamo biste na piće. Pogled vam plijene šarena svjetla s terase bivše kavane Matoš. Čini se kao da je tamo neka zabava. Vadite mobitele iz džepova i putem interneta gledate fotografije iz kluba kako biste provjerili kakva je tamo trenutačno atmosfera. Odluka je pala. Ulazite u klub i naručujete koktele. Stižu vam odmah, čim ste skinuli kapute i smjestili se za stol. Nakon par pića odvažite se i zavladate plesnim podijem uz ritmove urbane glazbe. Jedan je to od mogućih budućih scenarija u samom centru metropole. Novi klub Ritam grada otvorio je svoja vrata u utorak.

 Multimedijalna oaza

– Neće to biti klasičan kafić. Riječ je o dinamičnom prostoru kojim dominira grad Zagreb kao glavna tema, naročito kroz različite fotografije na zidovima. Šank je dužine čak dvadesetak metara i, ovisno o atmosferi, može svijetliti u širokoj paleti boja. Tamo će na raspolaganju biti 13 Samsung Galaxy tableta. Tako da, ako tijekom dana dođete sami na kavu, zapravo, nećete biti usamljeni. Uzmete tablet i čitate novine, gledate televiziju, igrate igre, šaljete mailove i još mnogo toga. To će biti kao vaš osobni prostor – uzbuđena je arhitektica Sandra Barić zbog novog projekta.

Upravo zbog te multimedijalne dimenzije, svi će u stvarnom vremenu na određenim internetskim stranicama moći provjeriti što se događa u lokalu. Jedan kut rezerviran je samo za igranje najpopularnije igre na svijetu Angry birds. Ritam grada jedini u Hrvatskoj ima i „cocktail tower“ – točionik koji za manje od dvije sekunde "smiksa" željeni koktel.

– Šteta bi bila da jedan ovakav prostor zjapi prazan tri, četiri godine. Lokacija je idealna, a terasa sigurno jedna od najboljih u centru. Nekad je ovo bilo elitističko mjesto. Nama je glavna namjera bila da lokal bude pristupačan svima. Da bude ugodan i topao. Do ljeta će se otvoriti i kuhinja gdje će se praviti zdrava zagrebačka hrana s Dolca. U ponudi će biti doručak i brunch, po cijeni od 20 do 40 kuna – najavila je Sandra.

Cijene pića, ističe arhitektica, bit će srednje kategorije, za razliku od većine lokala u centru koji zbog lokacije previše dižu cijene. Radno vrijeme je do 2 sata ujutro, a na programu će biti samo urbana glazba. Bit će i tematske večeri, poput, primjerice, salsa partyja, a ulaz se neće naplaćivati osim kada gostuju popularni DJ-i.

– Želimo da se kvalitetan noćni život vrati u sam centar grada. Ovo će biti potpuno nova dimenzija dnevne kave i noćnog izlaska na glavnom gradskom trgu – poručila je Sandra Barić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije