Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27. Sajam

Nautika predstavlja 200 plovila: Hit je jahta iz Markuševca

22.02.2018.
u 12:28

– Mirakul 40, koji na sajmu košta tri milijuna kuna, jedan je od popularnijih – kaže Saša Hrlec, voditelj prodaje u Grginić jahtama.

Stakleni panoramski krov za uživanje u pogledu u zvijezde, tri komforne kabine za spavanje, kupaonica s tušem i toaletom, prostrani salon, garaža za pomoćni čamac, sunčalište... Sve to stalo je u 12 metara najskupljeg broda 27. sajma Nautika, koji je jučer otvoren. Luksuzno plovilo stiglo je iz zagrebačkog naselja Markuševec, gdje već deset godina zaposlenici tvrtke Grginić jahte proizvode najprestižnije primjerke, poznate u cijelom svijetu.

– Mirakul 40, koji na sajmu košta tri milijuna kuna, jedan je od popularnijih – kaže Saša Hrlec, voditelj prodaje u Grginić jahtama.

Gotovo da nema vodene površine po kojoj Mirakul nije plovio. Osim Jadranskim i Crnim morem plovi i Bodenskim i Ženevskim jezerom, Dunavom... Jedna je od rijetkih jahta na dizelski pogon, a želi li napuniti samo jedan tank za gorivo od 400 litara, iako plovilo ima dva spremnika, vlasnik će morati platiti 3600 kuna, za što će prijeći udaljenost od 350 nautičkih milja odnosno 650 kilometara.

1/19

Na sajmu je do nedjelje izloženo 200 plovila, a među njima je i Next 240 SH talijanskog proizvođača Ranierija. Svjetsku premijeru ima upravo u Zagrebu, a već su mnogi pokazali interes.

– Kupci vole doći na ovakva događanja jer mogu opipati i proučiti brod. Velika je to razlika nego kad ga vide u katalogu. A i cijene su na sajmovima niže 10 do 15 posto. Ovaj brod košta 52.000 eura – kaže Gregor Pal iz Ranierija.

Izloženi su na Velesajmu, svojevrsnoj marini na suhom, i oprema te pribor za brodove i jahte, za ronjenje i ribolov, nautička odjeća i obuća a može se vidjeti i stara podmornica proizvedena osamdesetih koja je nekad radila uz naftnu platformu na Sjevernom moru. Sada ju je kupio Krunoslav Zubčić, zaljubljenik u ronjenje, koji na sajmu traži partnera za obnovu tog oldtajmera.

– Podmornicu bismo koristili za znanstveno-istraživačke projekte ili u komercijalne svrhe. Ljudi je prepoznaju jer je već “glumila” u jednom nastavku filma o Jamesu Bondu, “Samo za tvoje oči” iz 1981. – ističe Zubčić.

Komentara 4

KR
Krotila
12:56 22.02.2018.

naprijed hrvatska brodogradnja

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:01 22.02.2018.

cura ja prvoj slici desno,svaka ti čast!

Avatar maxist
maxist
06:22 23.02.2018.

sreča da su ove zabranjene u F1,a bilo bi bolje i na zg auto show

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije