Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kome to smeta

Napad na grad: Dijelovi makete Zagreba savijeni i polomljeni

Maketa Zagreba
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
04.03.2014.
u 10:14

Dijelovi trodimenzionalnoga rada na križanju Cesarčeve i Bakačeve, poput križeva na zvonicima, uništeni su

Skulptura – maketa grada Zagreba ”Zagreb pozdravlja“, djelo kipara Damira Mataušića, postavljena je lani u lipnju na križanju Cesarčeve i Bakačeve ulice, a već je na meti vandala, koji su neke dijelove, poput križeva na zvonicima crkve, savili i polomili. Mjesec i pol od otkrivanja maketa je bila zaštićena drvenom ogradom, radi zaštite od radova obnove obiju ulica.

Riječ je o brončanom odljevu gradskih blokova sa 46 posebno naglašenih objekata i pet spomenika te kuglom u sredini na kojoj su ugravirani nazivi dobrodošlice na 38 svjetskih jezika.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

>>Otkrivena maketa grada Zagreba na uglu Cesarčeve i Bakačeve

Komentara 17

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
14:38 04.03.2014.

To su isti oni što uništavaju fasade vlasnicima i stvaraju im štetu od 10-ak tisuća kuna sa svakim grafitom. Šteta koju ti vandali nanose vlasnicima stanova i kuća se mjeri u desecima miliona eura. Prosto je nevjerojatno da ih nitkotko ne može uloviti. U Njemačkoj se vandalizam šaranja kažnjava sa zatvorskom kaznom godinu dana ili radom za opće dobro te naplatom štete od roditelja.

Avatar dystopia
dystopia
12:03 04.03.2014.

Stoka!

ĆA
ćaćaća
12:23 04.03.2014.

nekom smetaju križevi na crkvama..zna se koje plitičke opcije pljuju po crkvi..one koje su to radile i do 90 god..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije