Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorenje spremno

Nama na Vrbanima od sutra je luksuzni hotel s četiri zvjezdice

Foto: Davor Puklavec/pixsell
1/2
12.10.2017.
u 16:08

Gosti kasina, tvrde vlasnici, ne moraju biti igrači jer će se u njemu svaki dan organizirati neki drugi događaj za posjetitelje

Zgrada nekadašnjeg centra Nama na Vrbanima preuređena je u hotel s četiri zvjezdice, bit će otvoren u petak i njime će ovaj ugao Zagrebačke avenije dobiti sasvim drukčiju sliku. Nakon odlaska Name i niza promjena sadržaja, zgrada koja je tamo nastala 70-ih godina dobila je ovih dana novu funkciju.

Osim da zapadni dio grada dobije hotelski i kongresni kapacitet, plan je bio da poznata lokacija ostane u suživotu s naseljem. Tako planirani zabavni sadržaji nisu ekskluzivitet gostiju, a najavljeni su koncerti, predstave, mađioničarski nastupi, specifična kuhinja restorana otvorenog za sve itd.

Više od stotinu zaposlenih

– Zagreb ima potrebu za hotelskim i kongresnim kapacitetima, a mi smo ovdje htjeli napraviti svojevrstan kompleks zabave. Restoran je otvoren za sve, ne samo za goste hotela, a glavna su mu karakteristika steakovi i pasta. Bar smo uredili tako da bude i mjesto za jutarnju kavu stanovnika kvarta i sportski bar s videozidovima te više od 900 sportskih događanja, a otvoren je za sve. Što se kasina tiče, ne želimo da se na njega gleda kao na klasični kasino jer nam je namjera svaki dan organizirati tematsku večer, plesnjake, koncerte, degustacije, a gost kasina ne mora biti igrač – kaže Denis Begović, voditelj odjela marketinga kasina i hotela Admiral koji je investicija tvrtke iz austrijskog koncerna Novamatic.

Visina ulaganja poslovna je tajna, a zaposlit će više od stotinu ljudi. Hotel ima 45 soba, tri apartmana i jedan predsjednički apartman, a cijena noćenja je od 95 do 295 eura. Izvana je zgrada ostala ista, a radovi na preuređenju, kaže, bili su zahtjevni. Interijer je osmišljen unutar kompanije, a uoči otvorenja “peglali” su se posljednji detalji. Bež tonovi dominiraju unutrašnjošću soba sa specifičnim detaljima kao što su izmjena boja svjetla, ostakljene kupaonice s automatiziranim zastorom itd. Svaka je soba, kako kaže voditelj hotela Robert Morgans, tzv. pametna soba.

– U svaku se ulazi otiskom prsta, nisu više potrebne kartice, nego sustav prepoznaje gosta i ulaskom u sobu uključuju se sve funkcije. Svaka ima takav senzor, a najmoderniju tehnologiju uveli smo i u kongresne prostore, odnosno dvorane – govori voditelj Morgans.

Cabaret show

U praksi to znači da je u dvoranama za sastanke sve automatizirano i uvedena je tehnologija na dodir. Vjeruju da su uspjeli stvoriti koncept koji je spoj poslovnih sastanaka i zabave te da će u ovaj dio grada privući goste, a stanovnicima ponuditi novi sadržaj. Otvorenje u petak organizirano je u stilu cabaret showa, uz burleska show s izvođačima iz Njemačke te konferencijom za novinare čuvenog vozača formule 1 Nikija Laude. Poznati Austrijanac, naime, njihov je ambasador te će nakon konferencije imati svoj, nazovimo tako, punkt u novootvorenom kompleksu.

Komentara 4

M3
m35
16:48 12.10.2017.

Zgrada je napravljena 80-tih godina a ne 70-tih kako piše u članku. Zbilja nije teško provjeriti.

ZE
Zeljko123
18:04 12.10.2017.

Luksuzni hotel pocinje s pet zvjezdica. Gdje ste vi skolu zavrsili?

Avatar BUJICA
BUJICA
16:49 12.10.2017.

I tako Na-ma na Vrbanima ode u zaborav,kao i sve druge Na-me u državi.Jeste li zaposlili te radnike u Na-mi u hotel?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije