Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treća gimnazija

Nakon pola stoljeća ponovno sjeli u školske klupe: 'Vidimo se i prije 55. obljetnice, već dogodine'

Foto: Privatni album
1/7
22.05.2024.
u 17:23

U povijesti škole dugoj više od stoljeća, pohađale su je i brojne poznate osobe među kojima su i sportaši Dražan Jerković, Zlatko Kranjčar, Zvonimir Boban, glazbenici Vladimir Kranjčević, Vladimir Krpan, Stjepana Mihaljinec, Ivica Šerfezi...

Dogodovština iz mladosti, ali i svojih prijatelja koji su ih prerano napustili, prisjetili su se ovih dana bivši polaznici Treće gimnazije, poznate i po adresi škole u Kušlanovoj i to u povodu jubilarne obljetnice mature.

Nakon pola stoljeća, 19 bivših đaka 4A razreda, ponovno je sjelo u školske klupe ustanove koja je tada nosila naziv "Vladimir Vitasović", a prisjetili su se i bivše razrednice Vesne Herkov Herceg koja ih je od prvog dana vodila sve do četvrtog razreda i mature. 

Foto: Privatni album

Ispred svoje gimnazije sastali su se u petak, a druženje nastavili u restoranu "Tajer" koji je u ono doba nosio naziv "Peščenica"

– S pjesmom i plesom ušli smo u novi dan, čemu su pridonijeli i gitaristi "Dominik i Marko", a fešta se nastavila uz šestoricu raspoloženih tamburaša koji djeluju u sastav nazvanom "Saperlot". Sve pohvale osoblju restorana Tajer, a čvrsta maturalna zakletva je "Vidimo se i prije 55. godišnjice 2029., već dogodine" – istaknuli su Vjekoslav Madunić i Astrid Čulić.  

VEZANI ČLANCI: 

U povijesti škole dugoj više od stoljeća, pohađale su je i brojne poznate osobe među kojima su i sportaši Dražan Jerković, Zlatko Kranjčar, Zvonimir Boban, glazbenici Vladimir Kranjčević, Vladimir Krpan, Stjepana Mihaljinec, Ivica Šerfezi te književnici Hrvoje Hitrec, Ivan Kušan i Mladen Kušec. Njezinim hodnicima nekada su prolazili i brojni glumci poput Branke Cvitković i Vilija Matule, kipar Dušan Džamonja, karikaturist Oto Reisinger, ali i Željko Malnar i Davor Dretar Drele te na stotine budućih liječnika, profesora, pravnika, inženjera, arhitekata i drugih zanimanja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije