Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomak s mrtve točke

FOTO Nakon pisanja Večernjeg u Domu Cvjetno osvanuli neobični plakati

Zagreb: Premijer Plenković posjetio Zagrečane smještene u Studentskom domu "Cvjetno naselje"
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
20.08.2020.
u 20:46

Dio stanara zbrinuo je Grad Zagreb, no njih 289 ostalo je u Domu. Prema najnovijem razvoju događaja, za njih će se pobrinuti Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

U četvrtak u podonevnim satima diljem Studentskog doma Cvjetno naselje osvanuli su plakati kojima Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine jamči zbrinjavanje svim stanarima koji su nakon potresa bili prisiljeni privremeno boraviti u studentskim sobama. Podsjetimo, u subotu, 22. kolovoza navršit će se pet mjeseci koliko su tamo. 

-Napominjemo kako će stambeno zbrinjavanje biti omogućeno svim stanarima SD Cvjetno - stoji otisnuto masnim slovima i podcrtano u objavi Ministarstva koja je izazvala veliko uzbuđenje među stanovnicima studentskog doma. 

Ministarstvo tako poziva stanare da u petak u 12.30 dođu u Školu stranih jezika u blizini paviljona 2 gdje će prikupljati njihove podatke i zahtjeve za stambeno zbrinjavanje. 

Još u srijedu, kada smo s njima razgovarali, 289 stanara nije znalo što će biti s njima, no nakon pisanja Večernjeg lista i današnje prve sjednice Vlade nakon godišnjih odmora, čini se da je rješavanje njihovog stambenog pitanja postalo žustrije.

Njihovim zbrinjavanjem, oslobodit će se gotovo 500 kreveta u studentskom domu, no to i dalje neće biti dovoljno za sve studente. Zagrebački SC naime, raspolaže s 6.300 mjesta, a zahtjev za smještajem ove je godine podnijelo 10.230 studenata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije