Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Parkiranje

Nakon Kruga naplata se širi i na Sigečicu

Parkiranje na Trnju
Foto: Goran Jakuš
29.05.2014.
u 09:30

Do kraja lipnja naplaćivat će se i u ulicama između Radničke, Heinzelove i Branimirove te oko Autobusnog kolodvora

Nakon što je od ovog tjedna Zagrebparking uveo naplatu parkiranja na dijelu Trnja između fontana, Slavonske i Držićeve avenije i Vukovarske ulice, od sljedećeg tjedna u naplatu će i dio Sigečice.

Naime, od ponedjeljka će se početi naplaćivati parking i u Radničkoj od Vukovarske do Heinzelove, u Folnegovićevoj od Vukovarske do Radničke i Heinzelovoj od Vukovarske do Slavonske avenije.Riječ je o proširenju druge zone u kojoj se sat parkiranja naplaćuje tri kune, dok će svi stanovnici tih ulica imati pravo na povlaštenu mjesečnu kartu od 40 kuna.

Naplata i kontrola, kazali su iz Zagrebparkinga, započet će već od ponedjeljka, do kada će se postaviti i automati za naplatu, pa i svi stanovnici do tada moraju nabaviti stanarske karte.Inače, ovo širenje zone naplate krajem ožujka odobrio je gradonačelnik Milan Bandić.

Tada je snizio cijenu parkiranja u gradu s osam na šest, sa četiri na tri i s dvije na 1,5 kuna, no na mala vrata i proširio zonu naplate na Trnje. Na Sigečici će se uvesti naplata parkiranja i po drugim ulicama gdje postoje javna parkirališta, i to sredinom lipnja nakon što se i ondje urede parkirna mjesta. Nakon toga, u trećoj fazi pod naplatu će ući i ulice između Radničke, Heinzelove i Branimirove te oko Autobusnog kolodvora.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:07 29.05.2014.

kaj nije onaj lažljivac bandić rekao da nema proširenja naplate i da bu jeftinije? jedina dobra stvar ovog novinarstva je što samo dokazuje koliko bandić laže

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije