Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propuštanje pješaka

Najgore je na križanju Palmotićeve i Šenoine

Križanje Palmotićeve i Šenoine
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
02.06.2017.
u 12:21

Od 13.681 vozača zakon je poštovalo 8046. Najviše u Petrovoj, Ulici kneza Ljudevita Posavskog i na Trgu žrtava fašizma

Vozači koji propuštaju pješake na zebrama sve su rjeđi, pokazuju rezultati preventivne akcije zagrebačke policije.

Gotovo 10 posto manje vozača nego prošle godine u ovo vrijeme poštovalo je Zakon o sigurnosti prometa na cestama i omogućilo građanima da sigurno prijeđu preko pješačkih prijelaza. Akcija “Dan ljubaznosti u prometu” održana je 21. godinu zaredom, a poštuju li vozači prednost pješaka na dvadeset obilježenih prijelaza, provjeravali su učenici Škole za cestovni promet.

Od 13.681 vozača njih je 8046 stalo na zebri. Najljubazniji građani u limenim ljubimcima bili su na raskrižju Petrove i Domjanićeve, Ulice kneza Ljudevita Posavskog i Fabkovićeve te na Trgu žrtava fašizma kod Kneza Mislava. Na tim se lokacijama zaustavljalo oko 80 posto vozača. Za razliku od njih, obzir prema pješacima izostao je na raskrižju Palmotićeve i Šenoine ulice, gdje se zaustavilo tek nešto više od četvrtine auta. Odmah iza tog, “crna” su križanja Ulice kneza Zvonimira i Stančićeve te Ilice i Mesničke.

Iz skupine savjesnih vozača prema registracijskim oznakama nasumce će ih izvući deset koji će dobiti pohvale i prigodne nagrade.

– Krajnji je cilj akcije u Zagrebu osjećati se sigurnije i ugodnije, dok rezultati više nego zorno dočaravaju trenutačno stanje prometne kulture na našim cestama – zaključuju iz zagrebačke policije.

    

Komentara 2

MI
mingo@
18:15 02.06.2017.

Policiji bi za sigrnost građana u prometu, prioritet bio odstranjivanje bahatih vozača. Zanamarivanje "zebre", žmigavca, parkiranja na nogostupu ili ulici uz birtiju, ubacivanje ispred svih u koloni na semaforu ili sl., ulazak u raskršče i blokiranje prometa, parkiranja preko dva parkirna mjesta, prolazak kroz crveno.......... Odstraniti takve i nema gužve ni prijetnje na cestama. Ali nažalost našoj policiji je valjda nevezivanje pojasom, najveća prijetnja.

DA
DarthVader
17:43 02.06.2017.

takvima dozivotno oduzeti vozacku dozvolu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije