Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Gužve na raskrižju Osječke i Av. Dubrava ne mogu se smanjiti

Križanje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
22.03.2015.
u 10:00

Stanarina naselja Retkovec u 2015. mogao bi se urediti sustav oborinske odvodnje, koji trenutno tamo ne postoji

Na pitanja stanovnika četvrti Donji grad odgovore je dao Dinko Bilić, pročelnik Ureda za prostorno uređenje.

Kada i kako Grad namjerava riješiti problem prolaza između kuća u naselju Retkovec, koje je specifično zbog rasporeda kuća u nizu. Kada će se urediti prilazna cesta?

Djelatnici ovog ureda obavili su očevid na navedenoj lokaciji i utvrdili kako je na predmetnom putu zemljana podloga, te da na istom ne postoji sustav oborinske odvodnje. Preduvjet za izgradnju sustava oborinske odvodnje jest rješavanje prostorno-tehničke dokumentacije, a po potrebi i imovinskopravnih odnosa. Predmetni radovi nisu u planu u 2015., ali ćemo ih nastojati uvrstiti za sljedeće plansko razdoblje.

Zašto zeleno na semaforu na raskrižju Osječke ulice s Avenijom Dubrava traje kratko pa se iz smjera Osječke u popodnevnim satima u ulici stvaraju kolone dugačke 300–tinjak i više metara?

Na raskrižju Osječke ulice i Avenije Dubrava osigurano je maksimalno moguće vrijeme svim prometnim grupama, sukladno praćenju intenziteta prometa, uzimajući u obzir koordinirani rad semaforskih uređaja duž Ulice Dubrava. Napominjemo da je u trenucima jutarnjih i popodnevnih vršnih opterećenja normalno da dolazi do smanjenja propusnosti raskrižja zbog velikog broja vozila.     

Komentara 4

D2
Dubravko_23
13:16 23.03.2015.

"... uzimajući u obzir koordinirani rad semaforskih uređaja duž Ulice Dubrava..." Na Dubravi se zeleno svijetlo na 3 semafora u nizu ne može uhvatiti ni u 3 ujutro, a kamoli kad je promet malo gušći. To su vjerovatno najlošije sinkroniziraniani semafori u gradu.

BJ
boris.jagar2
20:19 22.03.2015.

Reci im Dinkec nek skrenu ljevo,iza leđa Kodrine zgrade,pa desno prek parkinga pa izbiju na Dubravu.Eto,nema gužve!

IV
iverson
08:32 23.03.2015.

kojim povodom su postavljeni ''uspornici'' kod NSB-a i Sunca ? pa cesta je ionako preloša pa se vozi sporije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije