Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državno natjecanje

Najbolje frizure vode nas u Seul

 Drzavno prvenstvo frizera i kozmeticara
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
16.11.2015.
u 11:00

Kako ne bi imali problema s čupercima i viklerima, neki su cijelu noć usavršavali svoje kreacije – ili montirali drveni brod na glavu modela

Oblak laka za kosu širio se prostorijom, zveckale su ukosnice, namatali se vikleri, a kapljice znoja cijedile su se niz čela koncentriranih frizera. Pola sata imali su da završe savršene frizure koje će zatim ocijeniti stručni žiri i, kako su priznali, bez obzira na godine iskustva, u ključnim trenucima često stvari pođu po zlu. Pramen jednostavno ne želi stajati gdje bi trebao, gumice za kosu pucaju...

– Nisam zadovoljan. Da frizura ispadne kako bi trebala, treba vježbati minimalno mjesec dana, a ja sam vježbao samo nekoliko sati – objasnio je jučer sedamnaestogodišnji Tomislav Prugovečki, koji se na Državnom prvenstvu frizera i kozmetičara u Hrvatskoj obrtničkoj komori natjecao u kategoriji juniora. U zadnji je čas, dodao je, s mentoricom odlučio da će promijeniti frizuru za natjecanje, a iako je ostao budan cijelu noć, nije ju uspio usavršiti. Anita Vučić, pak, od pola jedan do devet ujutro "montirala" je drveni brod na frizuru modela Marije Marinčić.

– Mi se natječemo u kategoriji "ženska fantazija", a koliko sam uspjela prenijeti željeni dašak povijesti u Marijinu kosu, vidite i sami – objašnjavala je Anita usput pokazujući na poglede brojnih Zagrepčana koji su u čudu promatrali drveni brod na glavi.

Prilika da se bude kreativan, objašnjavali su frizeri, u njihovu je poslu svakodnevica, a najbolji će svoje radove imati priliku pokazati u ožujku, na Svjetskom prvenstvu frizera u Južnoj Koreji.

– Odmah nakon Državnog, krećemo na treninge za Svjetsko. Kao i u sportu, moramo se dobro pripremiti – objasnile su trenerice i članice žirija, Martina Gregur i Lidija Štokić. Na svjetskim su natjecanjima, dodale su, posebno popularne vjenčane frizure, pa će i one tim koji bude išao u Seul pripremati u tom smjeru.

– Već imamo zapažene rezultate sa svjetskih prvenstava, pa ćemo i ovaj put ići s pobjedničkim stavom – rekla je L. Štokić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije