Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvomajska prognoza

Najavljeno je lijepo vrijeme, no moglo bi biti i neočekivanih iznenađenja

Zagreb: Klupe za roštilj ove godine na Jarunu potpuno su prazne
Luka Stanzl/PIXSELL
01.05.2022.
u 07:00

Očekuju se i mogući pljuskovi s grmljavinom od sredine dana, no nadamo se da ih neće biti

Punog želuca i nakvašenog nepca, malo tko 1. svibnja, na Međunarodni praznik rada razmišlja o tome zbog čega obilježavamo ovaj praznik. Valja stoga podsjetiti na 1. svibnja 1886. kada je na ulicama Chicaga 40.000 radnika marširalo za bolje plaće i radne uvjete sa zastavama na kojima su se isticale tri osmice, osam sati, rada, osam spavanja i osam dokolice. 

Policija je ubila desetak prosvjednika, no s vremenom, nakon dugotrajnih borbi, njihovi su zahtjevi uvaženi pa se njihove žrtve u Hrvatskoj prisjećamo svakog 1. svibnja još od 1890. 

No, kao što rekosmo, na današnji datum malo tko razmišlja o povijesti. One koji danas namjeravaju uživati u roštilju ili grahu, od historije više interesira vremenska propgnoza. Danima se najavljivalo lijepo vrijeme, no prevrtljivo proljeće, moglo bi donijeti iznenađenja. 

Državni hidrometeorološki zavod za danas predviđa promjenjivo i oblačno vrijeme. U Zagrebu bi čak mjestimice mogla pasti i kiša i to od sredine dana, taman u vrijeme ručka.  Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 9, a najviša dnevna između 18 i 20 °C. 

A ako još niste odlučili kuda ćete, provjerite što se nudi u našem vodiču.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije