Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Najavili na Kvartoteci: Na ulicama uskoro 949 LED lampi

Danas su na Kvartoteci humanitarne karaoke za socijalnu samoposlugu, a u 20 sati svira Soundsetov kućni bend Vindon Havin
06. svibnja 2016. u 09:00 3 komentara 383 prikaza
05.05.2016.,Zagreb - Pescenica, Vecernjakova tribina u sklopu Kvartoteke, gost procelnik Marijan Maras.  DKS_56137009 Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Zagrebačke ulice u sljedeća tri mjeseca osvjetljavat će 949 novih LED svjetiljaka, koje će Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj postaviti umjesto starih.

I to na osamdesetak lokacija, u sklopu projekta ZagEE. Najavili su to jučer na Večernjakovoj tribini u sklopu Kvartoteke pročelnik Ureda za energetiku Marijan Maras te Ivan Babić iz Gradskog ureda za prostorno uređenje. Kvartoteka, zajednički projekt Soundset radija, Večernjeg lista i Grada Zagreba, ovaj je tjedan na Peščenici, u Zapoljskoj 1, gdje su pored zgrade općine postavili binu s koje su na pitanja građana odgovarali gosti. No, nije rasvjeta jedino o čemu se razgovaralo. Odgovoreno je i na pitanja Večernjakovih čitatelja, koji su tako doznali da će svoje električne automobile moći uskoro puniti i na području Peščenice.

–Pregovara se s HEP-om i razmatra 20 lokacija. Grad Zagreb ima električne punionice na tri mjesta – Trgu Stjepana Radića, kod Zagrebačkog velesajma i kod Parka Stara Trešnjevka – rekao je Maras, dodajući da su u posljednjih četiri – pet godina proveli 25 projekata.

U tijeku je i obnova pročelja 24 gradskih dječjih vrtića i škola, tri su gotova, a još 10 ih je u planu za ovu godinu. Kako bi uštedjeli energiju, u Gradu razmišljaju i o nabavi nekoliko električnih vozila za djelatnike koji obavljaju sevisne usluge i dostavu. Dobra su iskustva i s dva hibridna autobusa koje je ZET uveo u promet, pa se razgovara i o električnim autobusima.

Danas su na Kvartoteci humanitarne karaoke za socijalnu samoposlugu, a u 20 sati svira Soundsetov kućni bend Vindon Havin. Subota će, uz Večernjakove Fora radionice, biti u znaku druženja s Udrugom za zaštitu životinja INDIGO. Program zaokružuje u 20 sati grupa Bobo.

VELIKA TUGA
Preminuo Damir iz ŽNV: Bio je samohrani otac koji je prije 14 godina postao udovac
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
 • JackBack:

  Ne keljite lampice neg maknite cugere i narkiće s igrališta pa onda uređujte pročelja,ulice,fasade itd.

 • Deleted user:

  Da i zbrinite one jadnike kaj kopaju po smeću, prose, spavaju po kolodvoru. Ne vjerujem da većina to radi iz razonode. Sada ste vi otkrili LED tehnologiju. Mislim WAU.

 • Deleted user:

  I još nekaj. Kaj sad magla nebu smetala bijeloj LED rasvijeti kad su ove tulave narančaste svuda okolo kao zbog magle.