Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KGZ

Nagrađivana turska spisateljica dolazi u grad

Foto: KGZ
03.08.2020.
u 14:45

Prva knjiga "Komora trgovca snovima" iz 2006. godine nastavlja se na poetiku magičnog realizma.

Hrvatski P.E.N., udruga koja okuplja pjesnike, romanopisace, esejiste, dramske pisce, scenariste, povjesničare, kritičare, prevoditelje, izdavače i žurnaliste poziva na susret s nagrađivanom turskom spisateljicom Çiler İlhan u četvrtak u knjižnici Marije Jurić Zagorke u 19 sati na adresi Krvavi most 2.

Çiler İlhan, autorica osam knjiga, studirala je međunarodne odnose i političke znanosti na Sveučilištu Boğaziçi u Turskoj, a potom hotelski menadžment u Školi za hotelijerstvo i turizam Glion u Švicarskoj. Trenutačno živi u Istanbulu, a radila je kao hotelijerka, slobodna spisateljica i kao urednica u različitim razdobljima života.

Godine 1993. primila je prestižnu nagradu za mlade "Yaşar Nabi" za kratku priču. Njezine pripovijetke, eseji, recenzije knjiga i članci o putovanju objavljivani su u raznim časopisima i novinama. Prva knjiga "Komora trgovca snovima" iz 2006. godine nastavlja se na poetiku magičnog realizma. Autorica je, usto, 2011. godine primila nagradu Europske unije za književnost za zbirku kratkih priča "Izgon", a pojedine priče iz spomenute zbirke posljednjih su godina objavljene u međunarodnim zbirkama pripovijedaka zajedno s djelima brojnih drugih slavnih europskih pripovjedača. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije