Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javni satovi

'Nadam se da će sada Zagrepčani napokon znati koliko je sati'

javni sat
Patrik Macek/PIXSELL
03.04.2013.
u 19:00

Cijeli projekt javnih satova Zagrepčane bi mogao stajati oko šest milijuna kuna

Novi javni satovi bit će postavljeni po kvartovima, a vijeća četvrti dobila su zadatak predložiti na kojim ih mjestima žele. Svaka gradska četvrt dobit će najmanje pet satova, rekao je pročelnik za izgradnju i prostorno uređenje Davor Jelavić, a pri njihovu postavljanju vodit će se računa da budu ravnomjerno raspoređeni. Iako su satovi predviđeni u proračunu, nigdje jasno ne piše njihova cijena, no prema dosadašnjim okvirnim cijenama iz javnih nabava cijena sata kreće se oko 70.000 kuna s PDV-om. To znači, postavi li se u svaku od 17 gradskih četvrti po pet satova, da bi cijeli projekt javnih satova Zagrepčane mogao koštati oko šest milijuna kuna. U Vijeću četvrti Trnje prihvatili su prijedlog gradskog Ureda za izgradnju i predložili su trinaest lokacija vodeći se mišlju da svaki mjesni odbor dobije po jedan sat.

– Kada se glasovalo o fontanama, bio sam protiv, no sada sam glasovao za postavljanje satova. Nadam se da će sada Zagrepčani napokon znati koliko je sati – kazao je Pero Kovačević, nezavisni zastupnik u trnjanskom vijeću.

Njihovo vijeće satove želi u Ulici Jurija Gagarina, na Prisavlju 14 i Radničkoj cesti, pokraj križanja s Ulìcom Ivana Zahara, u Ulici Cvijete Zuzorić, na Trgu Stjepana Radića, na Miramarskoj cesti, u Odranskoj 8, Rapskoj 35, na Trnjanskoj cesti 99, Prisavlju 2, u parku između Prisavlja i Ulice Zinke Kunc, na Krugama 46 i Kninskom trgu 1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije