Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povodom državnog praznika Dana Rusije

Na Zrinjevcu svečano otvorena foto-izložba 'Upoznaj Rusiju!'

Foto izložba 'Upoznaj Rusiju!'
Foto: Hassan Haidar Diab
1/4
02.06.2021.
u 11:09

Na foto-izložbi će biti predstavljene ekskluzivne snimke ruskih fotografa na kojim se prikazuju različita mjesta u Rusiji – Kamčatka, Altaj, Kaliningrad, Jamal…odnosno ne samo Moskva I Sankt-Peterburg.

Povodom državnog praznika Dana Rusije, veleposlanik Ruske Federacije Nj.E. Andrej Nesterenko je na Zrinjevcu (centralna šetnica) svečano otvorio foto-izložbu “Upoznaj Rusiju!”, koju će Zagrepčani moći pogledati do 15 lipnja.

S obzirom na nove uvjete zbog pandemije koronavirusa ova manifestacija mora nadomjestiti nemogućnost svečanog prijema kojeg je Veleposlanstvo organiziralo svaku godinu. Uz to ova izložba je ključni događaj ove godine. Na foto-izložbi će biti predstavljene ekskluzivne snimke ruskih fotografa na kojim se prikazuju različita mjesta u Rusiji – Kamčatka, Altaj, Kaliningrad, Jamal…odnosno ne samo Moskva I Sankt-Peterburg. U sklopu svečanosti u Café-Baru “Roots” kod Uspinjače biti će ruskog menua od 01.06. do 14.06. u sklopu kojeg bit će priložena ruska kava (Moskovski RAF), ruska kaša te ruske koktele, uključujući I već popularni “Sputnjik-6”.

Foto: Hassan Haidar Diab

Ruski veleposlanik Nj.E. Andrey Nesterenko prilikom otvaranja dvotjedne izložbe, zahvalio je uzvanicima na dolasku te objasnio kako je takav format obilježavanja ruskog državnog praznika - Dana Rusije bio odabran zbog epidemioloških mjera kazavši kako "svaka slika prikazuje svoju prirodnu i klimatsku zonu u Rusiji, ima svoj narod koji čuva svoju prirodu i tradiciju, poželjevši tom prilikom svima blagostanje i dobro zdravlje te pozvao Zagrepčane da posjete izložbu.

Uz diplomatski zbor u Hrvatskoj, izložbi su prisustvovali i mnogi poznati iz političkog i javnog života u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije