Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Na tribini birajte 
što će se uređivati u vašem kvartu

Danas će stručnjaci s Arhitektonskog fakulteta redstaviti lokacije u GČ Trnje, Peščenica-Žitnjak i Trešnjevka - sjever u objektu Mjesnog odbora Peščenica, Njegoševa 10, s početkom u 17 sati
08. srpnja 2015. u 08:00 0 komentara 501 prikaza
25.10.2013., Zagreb - Tresnjevacki plac, pogled iz Ozaljske ulice.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon što je obišlo gradske četvrti i dobilo sugestije građana, a stručnjaci s Arhitektonskog fakulteta osmislili i studiju uređenja javnih površina, Društvo arhitekata Zagreba kreće s javnim raspravama na kojima će predstaviti 33 lokacije u sklopu projekta "Zagreb za mene".

Javno izlaganje o prijedlogu potencijalnih gradskih lokacija za revitalizaciju počinje danas, a predstavit će lokacije u GČ Trnje, Peščenica-Žitnjak i Trešnjevka - sjever u objektu Mjesnog odbora Peščenica, Njegoševa 10, s početkom u 17 sati.

Ondje će s građanima razmatrati koje lokacije od predloženih najviše trebaju obnovu, a nakon što održe još četiri tribine, izabrat će se 17 lokacija na kojima će biti provedeni javni urbanističko-arhitektonski natječaji. Novi sadržaji mogli bi početi nicati za dvije godine. Prijedlozi lokacija mogu se vidjeti na zagrebzamene.d-a-z.hr. 

VIP izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.