Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo mjesto

Na Trgu "ispod sata" po salate, wokove i burgere

11.12.2014., Zagreb -  Na Trgu bana Josipa Jelacica otvoren je novi restoran, Wok  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
13.12.2014.
u 10:30

Jelovnike u Wok&Burgeru na Jelačić placu osmislio je Branko Ognjenović, akademik kulinarstva

U posljednjih godinu dana u centru grada otvoren je niz restorana s burgerima, azijskim jelima i salatama, a ljubitelji takve hrane sad će se osladiti i na samom Trgu bana Jelačića.

Odmah "ispod sata" otvoren je restoran Wok&Burger, koji ponudom triju kuhinja, kako ih je koncipirao akademik kulinarstva Branko Ognjenović, namjerava zadovoljiti svačije nepce.

– Pokušavamo pomiriti nepomirljivo. Recepti su okusom prilagođeni našim nepcima, nije ekstremno ljuto, nema pojačivača okusa, glutaminata... vođena je briga da brza hrana bude prilagođena tempu života, a opet da sadržava sve potrebne hranjive tvari – objašnjava Ognjenović koji je recepte za Wok&Burger osmislio kao vanjski suradnik restorana, pod okriljem svoje tvrtke Majstor Kuhar.

Prostor je od 450 kvadrata na dvije etaže i s vanjskom terasom, a Emira Čustović, menadžerica projekta, ističe da se pri uređenju nastojalo da izgleda urbano i europski.

– Imamo tri odvojene kuhinje za sve tri vrste jela, kao kuća s tri stana i zajedničkim izlazom u kojem se različiti sustanari dobro slažu – šali se Ognjenović.

Hamburger se može kupiti već za 7, najskuplji je meni 35 kuna. Cijene su woka, čije sastojke posjetitelji sami biraju, od 25 do 30, salate su 25 kuna. Wok&Burger svaki će dan biti otvoren od osam ujutro do dva sata poslije ponoći.

Komentara 13

KL
kajima.lima.92
18:16 13.12.2014.

Volio bi da u Zagrebu bude vise Tradicionalnih kavana po cemu je Zagreb poznat u Europi, a danas ih gotovo nema vise, i pitam se zasto se na glavnom Zagrebackom trgu nemogu pojesti topli Ajgenmahtec, ili slastice poput jabuka uu šlafroku, šmarna, šnenokli, bućnice, štrukli ili orehnjače,makovnjace? Kaj Zagreb morti to nije zaslužil? Dosta vise nametanja tuđih kultura i kuhinja - ko hoce zvakat azijski nek ode na Tajland pa nek zvace Wok kuhinju,ili barem u neki Azijski restac, ali ne na Jelačić placu.

Avatar maxist
maxist
19:46 13.12.2014.

vidim postaje raznolikije ALI ,-nekada je bilo mliječnih restorana( Kvatrić. Trg ), self service restiča,(Šubičevac. Masarikova) ili mjesta sa običnom hranom tipa variva od mahuna,kelja itd, pa gulaša I sl.. Normalno ne mislim na trgu ali prije će iščeznuti svakoko tradicionalno jelo a doći egzotično (kukci, zmije ,ptice , psi ili mačke) Upravo to je predmet interesa turista ili ljudi poput kolege koji je nakon 45 g. došao,odsjeo u Esplanadi(jer mu je jeftina(?) I svako jutro 4 dana kružio centrom tražeći mjesto za doručak da osjeti grad (usput je slikao) I nije našao ništa !!

AM
ambassador1987
20:54 13.12.2014.

Ne kuzim poantu fast food restorana. Ja se sjecam kao klinac su prodavali npr. piroske od sira na dolcu dolje di su sirevi, u samom cosku pri kraju. To su bile najbolje piroske koje sam jeo u zivotu i vise nema takvih nigdje. Fali mi tako nostalgije, a burgera i woka bogu hvala ima na svakom koraku da ne pricam McDonalds, KFC, itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije