Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objekt Dječjeg vrtića Bukovac

Na prvom katu hotela 'Rebro' otvoren dječji vrtić na 1500 m²

Otvoren vrtić u sklopu bolnice Rebro
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
04.02.2020.
u 23:00

U područnom objektu DV Bukovac prvenstvo upisa imat će djeca djelatnika KBC-a

Roditelji će ostaviti dijete u vrtiću u šest ujutro, a samo dvije-tri minute kasnije skidat će jaknu u ordinaciji i započeti s radnim danom. Samo pedesetak metara od KBC-a Zagreb jučer je otvoren dječji vrtić, a vrpcu su prerezali Tara i Niko, njegovi polaznici.

Nalazi se na prvom katu hotela “Rebro”, a prostire se na 1500 kvadrata. Na uređenje, koje je trajalo 11 mjeseci, izdvojeno je 12,5 milijuna kuna s uključenim PDV-om.

Mjesta ima dovoljno za sve

Prvi je to korporativni vrtić u nekoj javnoj ustanovi u Zagrebu, a otvoren je kao četvrti područni objekt Dječjeg vrtića Bukovac sa sjedištem u Maksimiru. Namijenjen je prvenstveno djeci roditelja koji su djelatnici bolnice Rebro, pa ona imaju prednost pri upisu. Svoju djecu, doduše, mogu upisati i svi ostali Zagrepčani koji žive u ulicama gradske četvrti Maksimir koje gravitiraju bolnici.

– Imamo dosta mjesta jer ćemo imati devet skupina za dvjestotinjak djece. Znači, sve i da pojedina grupa ima dvadesetero djece mjesta će biti dovoljno i svi se mogu prijaviti. Upisi su trenutačno još u tijeku, a podaci se nalaze na našoj web stranici – objašnjava ravnateljica Dječjeg vrtića Bukovac Gordana Lukačić.

Hani i drugoj djeci nije bilo potrebno mnogo da se naviknu na nove prostore, pa su se tako od prvog trenutka počeli ponašati kao da ondje dolaze već mjesecima. Tako je ni pola sata nakon otvorenja hodnicima i prostorijama odjekivao njihov smijeh u igri. A novi objekt sviđa se i njihovim roditeljima. Liječnica bolnice Ana Godan Hauptman svratila je do vrtića porazgovarati s odgojiteljicama i usput vidjeti kako izgleda prostor u kojem će svoje dane provoditi njezina kći Hana. Pri tome je izrazila oduševljenje time što svoje dijete može ostaviti na čuvanje praktički na radnome mjestu.

– Presretna sam, suprug i ja radimo na Rebru i oduševljeni smo ovom idejom. Prava je šteta da se to nije prije ostvarilo, no drago nam je da možemo ostaviti dijete odmah uz bolnicu – kazala je Godan Hauptman dok je s kćeri razgledala novi prostor.

A u njemu se nalazi sve što djeci treba za cjelodnevni boravak, igru i učenje: kuhinja i blagovaonica, učionice i igraonice, spavaonice, a sve je opremljeno najnovijim didaktičkim i drugim igračkama te slovaricama i drugim materijalima za učenje.

– Prostori su odlično uređeni, ovo je dobro mjesto za moju Hanu – zadovoljna je bila dr. Godan Hauptman.

Od šest pa dokle će trebati

Djeca će, kazala je ravnateljica Gordana Lukačić, u tom područnom objektu imati isti program kao i svi polaznici Dječjeg vrtića Bukovac, što znači da će moći učiti engleski, njemački i francuski jezik, pohađati programe za darovite, odgoj u vjeri....

– Radno vrijeme također će biti kao i u našim standardnim objektima, po potrebi od šest ujutro, a popodne koliko će trebati. Predškolski program u svakom dječjem vrtiću nudi maksimalno 10 sati, a kako većina liječnika radi od osam sati to će im biti sasvim dovoljno da stignu pokupiti svoju djecu nakon posla. U međuvremenu mogu biti u miru – kaže ravnateljica Lukačić.

Dječji vrtić Bukovac, dodaje, osim ta četiri objekta ima i objekt u sklopu bolnice namijenjen bolesnoj djeci, koji djeluje od 2007. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

RO
RogaBabaroga
09:07 05.02.2020.

bojim se i pastetu vec otvori da mi Miki ne iskoci😠

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije