Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inicijativa

Na 'Placu u kvartu' kolači od smokve, domaća jaja, purica

25.02.2015., Zagreb - Ana Antolovic otvorila je Plac u kvartu gdje se okupljaju kreativci i obiteljska gospodarstva koji prodaju svoje proizvode.  Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
02.03.2015.
u 13:00

Ana Antolović oživjela je nekadašnji obiteljski dućan, a želi pokrenuti i predavanja za osobe oboljele od malignih bolesti.

U prostor u Jablanovečkoj stanovnici Ljubljanice desetljećima su odlazili po špeceraj. Prvo je tamo bio mali dućan obitelji Antolović. Kći Ana odrasla je za pultom te obiteljske trgovine na kućnom broju 49. A onda su, pod pritiskom krize i novih trgovačkih centara, zatvorili nakon 25 godina rada. Neiskorišteni prostor iznad kojeg i žive neko su vrijeme iznajmljivali, a sada su, na samo Valentinovo, tamo otvorili "Plac u kvartu".

– Mjesta gdje mali proizvođači mogu izložiti svoje proizvode nikad nije dovoljno. I sama s prijateljicom Anom Krilčić, izrađujem nakit i sapune, jedno smo vrijeme nastupale po raznim sajmovima, dok nisam odlučila otvoriti svoj prostor – kaže inicijatorica Ana Antolović te dodaje da u svoj kvart dva puta tjedno, četvrtkom i subotom, dovodi razne proizvođače.

Tako posjetitelji mogu kupiti kolačiće od smokve, proizvode od lavande, razne likere, domaći jägermeister, suhomesnate proizvode, bučino ulje, mast, čvarke, domaći kruh, džemove, sirupe, povrće, ajvar, aroniju i proizvode od aronije, sok goji bobica, meleme, biljne kreme, dekupaž na staklu, drvu, razne suvenire, tradicijske drvene igračke, nakit, rukotvorine... No za razliku od velikih trgovačkih lanaca, svaki proizvođač ovdje točno zna kako je nastalo ono što nude na štandu. Tako se iz Like mogu naručiti domaća jaja, purica, piletina ili probati češnjak u čiliju, prirodnu vegetu, džemove za šećeraše koje nudi braniteljska zadruga Arka naša. Sok od bazge od dva decilitara košta 20 kuna.

Ana Antolović planira u prostoru za mjesec ili dva pokrenuti i besplatna predavanja za osobe oboljele od malignih bolesti.

– Majka mi je preminula prije godinu dana nakon bolesti pa je to svojevrsna posveta njoj. Predavat će bioenergiju, aromaterapiju, kako izraditi razne prirodne pripravke... – kaže Antolović.

Sve informacije vezane uz "Plac u kvartu" mogu se vidjeti na njihovoj Facebook stranici (www.facebook.com/placukvartu).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije