Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
boćarski dom

Na pikniku će se i kosa na glavi dizati

znanstveni piknik
znanstveni piknik
12.09.2013.
u 20:18

U cilju popularizacije znanosti na Znanstvenom pikniku organiziraju pravi znanstveni centar

Koliko ima kalorija jedan listić čipsa i kako izmjeriti energiju u hrani pokazivali su znanstvenici kako bi najavili ovogodišnji Znanstveni piknik, koji će se održati u nedjelju 15. rujna pored Boćarskog doma, od 10 do 20 sati. Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek isprobala je, pak, na koji način od mrvica palente titranjem gudala po ravnoj plohi izraditi razne oblike, a na Van de Graaffovu generatoru prikazano je kako se diže kosa na glavi od visokog elektrostatičkog naboja.

– Dati svima priliku da aktivno sudjeluju u pokusima izvrstan je način kako popularizirati znanost - rekao je Marko Košiček, znanstvenik s Instituta Ruđer Bošković, koji će u nedjelju prikazati kako izgleda istraživački rad jednog mladog znanstvenika koji treba doktorirati. Svi vide otkriće na kraju, kaže Košiček, no nitko ne zna što istraživače vodi do njega.

Na ovogodišnjem Znanstvenom pikniku, koji je za sve posjetitelje besplatan, očekuju se i znanstvenici i ljubitelji znanosti iz SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Italije, Njemačke, Austrije, Estonije i Slovenije. Posjetitelje očekuje i serija ilustracija \"Hrvatski izumi\". Cilj je, kaže voditeljica Znanstvenog piknika Jelena Filipaj, učenike podučiti eksperimentima te oduševiti jednostavnošću znanstvenih disciplina.

>>Hod po vodi? Znanstvenici iz Slovenije poručuju – to mogu svi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije