Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Na novi trg stiže i bista dr. Tuđmana

Radovi su vrijedni 1,3 milijuna kuna, a novac je osiguran uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije
12. siječnja 2019. u 10:00 28 komentara 904 prikaza
Građani diljem Hrvatske polažu vijence povodom 19. godišnjice smrti Franje Tuđmana - Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Dočekali su na njemu dvije nove godine, a sada su Rugvičani konačno dočekali i otvaranje kompletno uređenog Trga Franje Tuđmana. Poliraju se još i posljednji detalji oko organizacije svečanosti koje priprema tamošnja općina za 18. siječnja, a otkrit će tada i bistu prvog hrvatskog predsjednika.

IŠARANI SPOMENIK Imamo kamere, naći ćemo tko je Tuđmanu nacrtao srp i čekić

Dolazi, prema riječima Mate Čička, načelnika Rugvice, i državni vrh predvođen premijerom Andrejom Plenkovićem i predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, a najavili su se i mnogi ministri. Tako će Trg Franje Tuđmana i službeno postati centrom svih općinskih događanja, a ovaj je naziv dobio tek lani, u jeku rekonstrukcije.

Radovi su vrijedni 1,3 milijuna kuna, a novac je osiguran uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Prilikom otvorenja potpisat će se i ugovor između Vlade i Općine o dodjeli 15,6 milijuna kuna za uređenje poslovne zone u Rugvici.

>> Pogledajte kako izgledaju Tuđmanovi spomenici diljem Hrvatske

Građani diljem Hrvatske polažu vijence povodom 19. godišnjice smrti Franje Tuđmana - Osijek
1 / 33
Spomenik Franji Tuđmanu koji će se 10. prosinca i službeno postaviti u Zagrebu izazvao je brojne kontroverzije. Neki nisu zadovoljni cijenom, a neki izgledom.
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  Epidemija spomenika ?

 • Avatar Kljusar
  Kljusar:

  ludilo je nemoguće zaustaviti.

 • Crikveniva:

  Pa zar u Rugvici nemaju potrebnije stvar nego ulagati u spomenik. Zar je EU dala novac za spomenik umjasto za poboljšanje infrastrukture. Sumjnam da u EU znaju gdje se troši novac poreznih obveznika EU. Opet krivotvoreni podaci zaa EU.