Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Na Naj, naj, naj festivalu bez jezične barijere

14. travnja 2014. u 10:37 101 prikaza
naj naj festival
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon iznimnih domaćih kazališnih ostvarenja na 14. Naj,naj,naj  festivalu, jučer je mnogobrojnu dječju publiku, oduševilo najpoznatije mađarsko dječje kazalište Nacionalni plesni teatar iz Budimpešta, koji je svojim glazbeno scenskim spektaklom Pinokio, izvođenu na hrvatskom jeziku ispunio kazalište Komedija do posljednjeg mjesta.

Danas se u međunarodnoj konkurenciji Naj,naj,naj festivala predstavljaju  i nagrađivani Njemci iz Gelsenkirchena-Consol teatar, s predstavom Orao zove sokola.

A sutra - slijedi najatraktivniji dan Festivala kada ćemo moći vidjeti doista dvije svjetske kazališne atrakcije s dva različita kraja svijeta, i to iz Španjolke i ruske Republike Jakutske. Španjolsko kazalište iz Baskije Markeline direktno s festivala u Kolumbiji dolaze u GK Žar pticu gdje će u 17 sati izvesti svoju najnagrađivaniju predstavu "Nepoznati otok" prema priči Josea Saramaga.Djelove predstave i oni su naučili na hrvatskom jeziku, kako bi djeca nesmetano uživala u predstavi.

NAJ, NAJ, NAJ FESTIVAL 11. - 16. 04. 2014. 14. međunarodni NAJ, NAJ, NAJ FESTIVAL

Najveće i najpoznatije Jakutsko kazalište, iz dalekog Sibira , koji u svom bogatom repertoaru imaju predstave i za djecu i odrasle, zagrebačkoj publici na svom prvom gostovanju u Hrvatskoj u kazalištu Kerempuh u 19 sati izvest će predsatvu  "Kamen sreće" prema legendama sjevernjačkih naroda.

GLOBALNA PANDEMIJA
Korona u Švicarskoj izmiče kontroli, a vlasti ne uvode nikakve mjere. WHO: 'Ne možemo vjerovati'
Generacija NOW
Donacijski program Hrvatskog Telekoma
Generacija NOW: 700 tisuća kuna za obrazovanje STEM kadrova