Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Na groblju kućnih ljubimaca netko privezao psa i pobjegao

Spomengaj se nalazi tik do skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba pa će ovom tužno psiću, najdajmo se, netko vrlo vrzo otvoriti vrata svojeg doma i svojeg srca.
18. kolovoza 2020. u 18:42 2 komentara 1785 prikaza
Spomengaj gradsko groblje i krematorij za kućne ljubimce
Foto: Spomengaj gradsko groblje i krematorij za kućne ljubimce

Svako ljeto ponovno nas iznenade bezdušni pojedinci koji svoje ljubimce ostavljaju uz autoceste jer ih ne mogu povesti sa sobom na godišnji odmor. Usprkos tome što je u posljednjih desetak godina otvoreno nekoliko hotela, a na oglasnim stranicama mnogi nude usluge brige za kućne ljubimce ljeti, nebriga i neodgovornost prema četveronožnim pratiteljima, nikako da izađe iz mode. 

Ovogodišnji slučaj posebno bizaran. Naime, pod okriljem noći, netko je svog psića privezao za ogradu Spomengaju Gradsko groblje i krematoriju za kućne ljubimce u Dumovcu. 

-Djelatnici su ostali zatečeni tužnim pogledom koji ih je dočekao pri dolasku na posao. Ne možemo niti pretpostaviti razloge zašto je netko to učinio, ali ovo nije način za rastanak od ljubimca - napisao je Spomengaj na svojem Facebook profilu. 

Ipak, ova će priča najvjerojatnije imati sretan završetak. Samo jedan zid dijeli Spomengaj od skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba pa će ovom tužno psiću, nadajmo se, netko vrlo brzo otvoriti vrata svojeg doma i svojeg srca. 

Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Avatar fredi
    fredi:

    U HR napuštaju pse, truju mačke po Hvaru, bezdušno mlate pse po Slavoniji, magarce ostavljaju na pustim otocima bez vode, a u BiH ostavljaju novorođenu djecu na cesti. Tko god je u stanju ovako se nemilosrdno ponašati spram nemoćnih bića ... prikaži još! ne zaslužuje hodati po kugli zemaljskoj.

  • Kokoiduhovi:

    Sigurno je da to nije učinio neki pso-mrzac, jer oni ne drže pse doma. Pso-ljubci uzmu psa, a kada im dosadi, postane preskup ili oboli, ostave ga pa ako ga tko uzme dobro, ako ne...Zato mi na jetra idu kokodakanja ... prikaži još! ljubitelja životinja koji se ponašaju kao da je svatko tko šeta psa oličenje Čovjeka, a mi drugi smo zvijeri. Tko ubija, tuče i ostavlja pse? Njihovi vlasnici!