Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Na globalno tržište aplikacija plasirat će CookUp, nešto kao Uber, ali za hranu

Projekt digitalne agencije Mint Media iz Dubrovnika korisnicima će omogućiti da naručuju jela, ali i nude svoja. Plaćanje će biti u kriptovaluti.
11. travnja 2018. u 11:35 1 komentara 569 prikaza
Ivan Ivušić
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ono što je Uber u svijetu aplikacija vezanih uz prijevoz, mogao bi postati CookUp kada je posrijedi prehrana. Korisnicima će omogućavati da naruče hranu od registriranih pružatelja usluga, među kojima će biti profesionalci, food blogeri, kuhari amateri, domaćice, ali i da se uvrste među njih, odnosno svoja jela nude drugima. Putem videopoziva, usto, moći će i razgovarati sa chefovima. Aplikaciju namijenjenu globalnom tržištu razvio je tim digitalne agencije Mint Media iz Dubrovnika, a predstavljena je jučer u Zagrebu.

Ilustracija PRED EUROPSKIM SUDOM Uber izgubio spor protiv Francuske

CookUp će korisnicima omogućavati uživanje u kvalitetnom obroku, a kuhari entuzijasti će svoja znanja i vještine prezentirati tržištu te će si tako moći osigurati dodatan izvor prihoda – rekao je Ivan Ivušić, izvršni direktor projekta. Prvo bi trebao zaživjeti u Kaliforniji, a potom se proširiti na ostala tržišta, uključujući Hrvatsku, no tome će prethoditi online kampanje kojima se prikuplja novac za plasiranje projekta, i to u kriptovalutama.

– I transakcije unutar aplikacije odvijat će se razmjenom CHEF tokena, razvijenih na blockchain tehnologiji – rekao je Ivušić te dodao kako će tri posto ukupnog prihoda projekta biti donirano organizacijama koje se bore protiv gladi u svijetu.

Taksi Liberalizacija tržišta Uber zadovoljan, taksisti prijete prosvjedima Lanjski prosvjed taksista u Zagrebu Novi zakon Taksisti: Vladin prijedlog gura nas u propast Taksi Vlada uputila prijedlog Novi zakon: Taksi prijevoz će se moći platiti i putem aplikacije
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

  • trade_mark:

    ok, fora stvar i simpatična ideja... ali, što ako se otruješ npr. salmonelom? tko je u tom slučaju odgovoran i od koga možeš tražiti odštetu?