Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog proslave

Na Dan Donjega grada besplatno u muzeje

izložba, Kazalište odbačenih predmeta, ULUPUH
arhiva VL
23.09.2011.
u 09:59

Pjevači, svirači, zborovi, slikari i fotografi zabavljat će građane na Cvjetnom trgu i Zrinjevcu. Svoja vrata između 10 i 21 sat besplatno će otvoriti nekoliko gradskih muzeja.

Donji grad danas slavi svoj dan, a pjevači, svirači klasične i jazz-glazbe, slikari, fotografi... zabavljat će građane koji se odluče prošetati prostorom te stare gradske jezgre. Manifestacija je to koju organizira Vijeće gradske četvrti Donji grad, a povod joj je i Dan očuvanja europske kulturne baštine.

Svoja vrata između 10 i 21 sat besplatno će otvoriti muzej Mimara, Školski muzej, Etnografski muzej, Arheološki muzej, Muzej za umjetnost i obrt, Moderna galerija, Umjetnički paviljon i Strossmayerova galerija. Ako netko poželi uživati u Botaničkom vrtu, u 12 sati očekuje ga i besplatan stručni vodič.

Ispred Mimare učenici Škole primijenjene umjetnosti vrtićku djecu učit će crtati. Cvjetni trg rezerviran je pak za glazbu. Tamo će nastupat zborovi iz domova za starije i nemoćne. Priliku da poslušaju harfu na otvorenom građani će imati od 17 do 19 sati. Ni Zrinjevac neće ostati prazan. Osim hrvatskog tradicijskog nakita, svoje radove predstavit će medari, fotografi...

A od 18.30 na Zrinjevcu tijekom završne svečanosti prolaznike će uveseljavati mažoretkinje, polaznici plesnih škola, Bruno Crnečki trio, Steve Morgan i Paganini band.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
Milkica
08:52 24.09.2011.

Odličan članak. Slika i prilika hrvatskog \"novinarstva\". Objaviti ovakav članak na dan održavanja manifestacije! Tako da nitko nikamo ne stigne. Mogli ste to objaviti tek danas, bilo bi još efektnije. Bravo za Marinu Škalić i Večernji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije