Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Na Cvjetnome trgu održana 'Veganska svinjokolja'

Veganska „svinjokolja“ sigurnija je za zdravlje, kažu iz udruge, a ni jednog obožavatelja mesa do sada nisu razočarali svojim inovativnim proizvodima te su svi zainteresirani na štandu mogli dobiti recept za njihove delicije.
16. studenoga 2019. u 17:51 2 komentara 695 prikaza
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/19

Veganska varijanta kobasica, pogačica s čvarcima i salenjake čini se nemogućim proizvesti, ali upravo suprotno su jutros na Cvjetnom trgu dokazali iz udruge Prijatelja životinja demonstrirajući upravo kako napraviti kobasice bez krvi. Njihovi proizvodi bili građanima na
raspolaganju za degustaciju, a recept za njih osmislila je volonterka Anita Petrović.

Istina ili mit? Vječno pitanje: Treba li oprati pileće meso prije pečenja?

Od pripreme smjese i punjenja u stroju za kobasice od pšenice, soje, zobi, masnoće i začina do kuhanja i pečenja mogli su Zagrepčani i Zagrepčanke vidjeti iz prve ruke, dok su se u pozadini vrtjele fotografije životinja koje nisu izgubile život prilikom proizvodnje veganskih delicija.

Vegansko kolinje | Autor : Zoe Sarlija/PIXSELL Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

-Vegansko kolinje ne radi se na blatnim seoskim dvorištima, ne čuju se užasnuti krici svinja iz čijih prerezanih vratova šiklja krv, ne osjeća se smrad njihove agonije i smrti. Ne trebamo se bojati svinjske kuge, salmonele, trihineloze, kao ni kolesterola, zagađenja okoliša i gladi u svijetu. Ostaju nam samo zdrave kobasice i druga jela na koja smo naviknuti, napravljeni u veselju i mirne savjesti prema životinjama, okolišu i drugim ljudima- kazali su iz Prijatelja životinja.

Vegansko kolinje
1 / 19
Vegansko kolinje

Veganska „svinjokolja“ sigurnija je za zdravlje, kažu iz udruge, a ni jednog obožavatelja mesa do sada nisu razočarali svojim inovativnim proizvodima te su svi zainteresirani na štandu mogli dobiti recept za njihove delicije.

-Živimo u 21. stoljeću i možemo uživati u kobasicama bez stradavanja životinja. Veganske kobasice svih vrsta, manje ili više ljute, pečene, dimljene, kuhane, za sendvič ili za hot dog, možemo kupiti u gotovo svakoj većoj trgovini, a možemo ih napraviti i sami- zaključili su Prijatelji životinja.

Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja
EY PODUZETNIK GODINE
Priznanje pozitivnim i uspješnim pričama važnije je nego ikad
  • lešnjak:

    veganska svinjokolja?! kakav je ovo naslov? veganstvo je zapravo upravo za to da se ne kolju svinje i da se jede bilje. very simple let's keep it that way

  • Zbrega:

    Vegani bi ako tak gorljivo “vole”životinje morali hodat bosi a skoro i goli