Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problem u brezovici

Na asfalt čekaju 10 mjeseci, a ulicom više ne vozi ni autobus

Brezovica asfalt
Foto: Stela Lechpammer
1/2
20.04.2015.
u 12:08

Radovi na kanalizaciji i uređenju Desprimske počeli još u lipnju prošle godine. Iz Vodoopskrbe i odvodnje poručuju kako je kanalizacija završena još zimi, no čeka se tehnički pregled

Kada je suho, ne mogu disati od prašine, a kada pada kiša, cijela im je ulica prekrivena blatom. Problemi su to s kojima žive stanari Desprimske ulice u Brezovici koja već gotovo 10 mjeseci nema asfalta.

– Prozore ne možemo otvarati jer ulazi sitni pijesak, rublje moramo sušiti u kući i ne možemo provoditi vrijeme u dvorištu, a barem bismo to u ovom kvartu trebali moći – objašnjavaju Svjetlana i Miodrag Čubrilo čiji trogodišnji sin Lukas tvrdi da mu prašina najviše smeta za igranje na ulici.

“Sve je u roku”

Radovi na kanalizaciji u Desprimskoj ulici počeli su 30. lipnja prošle godine. Posao je završen prije zime, a sada su još provedene i zadnje provjere te se čeka samo tehnički pregled. Stoga iz Vodoopskrbe i odvodnje (VIO) tvrde da se radovi izvode po planu, a isto potvrđuju i nadležni.

– Sve se radi po planu, jedino ćemo, umjesto da se asfaltiraju samo prekopi, obnoviti cijelu ulicu i nogostup, što bi stanari trebali podržati – govori Vladimir Iviček, predsjednik Vijeća gradske četvrti Brezovica, te napominje da se redovito održavaju sastanci s Gradskim uredom, Zagrebačkim cestama te VIO-om pa će se ubrzo početi s asfaltiranjem. Iako izvođači radova i nadležni tvrde da je sve u roku, građani ipak smatraju da već predugo žive bez asfalta. Dodatni im problem stvara činjenica da otkad traju radovi ni autobus ne prolazi ulicom u kojoj se inače nalaze dvije autobusne stanice. Zato sada stanari do najbližeg stajališta moraju hodati gotovo kilometar.

Bez spoja na kanalizaciju

Ipak, najveći je apsurd, tvrde stanari sedamdesetak kuća, koliko ih je u Desprimskoj ulici, da još uvijek nitko nije spojen na kanalizaciju. Stoga moraju redovito odčepljivati septičke jame s čime najviše problema ima dom za starije koji se također nalazi u ulici.

Komentara 3

SV
SvjetlanaČ
08:19 21.04.2015.

Ovdje svi samo lažu mislim na sve koji sjede u foteljama ...a pogotovo naši mjesni foteljaši ..jadno, samo ti ljudi ,djeca i svi znaju kako je živjeti i kako se to radilo i dokada se radilo ...presmješno kakve gluposti govore ....pitajte te jadne ukučane koji su u tom naselju...

LI
liliZG
11:17 21.04.2015.

ma čeka se da se asfaltira ulica, a onda će je za kojih mjesec dana prekopavati da uvedu kućne priključke , tak se kod nas radi,.... a od 01.06. ponovo će zatvoriti staru karlovačku da poprave kanalizaciju, a usput preusmjeree i ono malo turista koje će kod nas zalutati na autoput da se nešto zaradi...i td, itd... tak se to radi u zagrebu

DI
dimnajac
10:39 21.04.2015.

Eh, kad ste zvali Bernardića u obilazak. Kao da on nešto sada može napraviti (nije mogao ni prije kao predsjednik Skupštine). Pozovite Mikija, okrenite janjce i dobit ćete asfalt za tjedan dana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije