Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret

Na 70. godišnjicu mature stigao čak iz Amerike

8.10.2014., Zagreb - Polaznici nekadasnje 2. Muske gimnazije Krizaniceva okupili su se na 70. godisnjicu mature u restoranu Trattoria Canzona. Ivan Latkovic, Robert Perkovic, Zeljko Salzberger.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
09.10.2014.
u 10:00

Sastaju se još od mature, svakih pet do deset godina i ne planiraju stati

Tko je najviše učio, a tko je bio grubijan te kako je prošlo maturalno putovanje na Maksimirskom jezeru 1944. godine prisjećali su se jučer Ivan Latković, Željko Salzberger i Robert Perković. Susreli su se u restoranu nasuprot gimnaziji u Križanićevoj iz koje su kao maturanti izašli prije točno – 70 godina! Nesvakidašnja obljetnica mature za trojicu polaznika tadašnje 2. muške realne gimnazije nije čudna jer oni se sastaju još od mature, svakih pet do 10 godina.

– Nekad je dolazilo svih 36 učenika, a pridružili bi nam se i profesori, no s vremenom nas je bilo sve manje tako da smo se danas našli samo nas trojica 90-godišnjaka – kaže Željko Salzberger, inicijator druženja. Ističe i da još četvorica kolega na sastanak nisu došla zbog lošeg zdravlja.

– To je postala tradicija, ja imam broj dečki koje nazovem, a oni se uvijek odazovu – objašnjava Željko Salzberger te napominje da će sastanaka biti sve dok je zdravlja.

Koliko su sastanci za bivše učenike 8.b razreda važni, dokazuje Robert Perković koji je u Hrvatsku iz SAD-a, gdje živi već 57 godina, došao samo zbog obljetnice.

– U gimnaziji smo proveli 8 godina i nosimo brojne uspomene, sjećam se kako su me jednom zamalo izbacili jer sam imitirao profesora – prisjeća se uz smijeh Ivan Latković dok je s kolegama listao imenik te nekoliko albuma sa slikama iz školskih dana.

Komentara 1

DR
dragica949
10:21 09.10.2014.

"Nije važno koliko je godina u našim životima,već koliko je života u našim godina."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije