Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan dvorane

Mužek i Zagebački kvartet saksofona na rođendanu Lisinskog

Zagreb: Svečani koncert HNK Zagreb u povodu Dana državnosti
Goran Stanzl/PIXSELL
14.12.2021.
u 10:32

Na repertoaru poznatoga tenora i nagrađivanih glazbenika bit će evergrini poput "Parlami d'amore Mariù", "Chitarra Romana" i "Smile", filmska glazba, ali i hrvatske božićne pjesme.

Prošle se godine datum stravičnog petrinjskog potresa poklopio s obilježavanjem obljetnice Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Otvorena je, naime, 29. prosinca 1973., a lanjska će pauza biti nadoknađena ovogodišnjim koncertom na kojem će nastupiti Tomislav Mužek & Trio te Zagrebački kvartet saksofona.

Na repertoaru poznatoga tenora i nagrađivanih glazbenika bit će evergrini poput "Parlami d'amore Mariù", "Chitarra Romana" i "Smile", filmska glazba, ali i hrvatske božićne pjesme. Ulaznice po cijeni od 180 kuna dostupne su na blagajnama Lisinskog te online.

- Nakon što nas je prošle godine u tome spriječio potres, dogodivši se upravo na Dan Dvorane, ove godine ne odustajemo od spomena na jedan od najljepših dana u hrvatskoj kulturi, svečano otvorenje Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog 29. prosinca 1973. godine! Parlami d'amore Mariù, Chitarra Romana, Smile, Over the rainbow, hrvatske božićne pjesme… čarobnu glazbenu kocku vedrine daruju vam Tomislav Mužek, Trio i Zagrebački kvartet saksofona - stoji na stranicama KD Vatroslav Lisinski. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije