Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Motociklisti iz cijele Hrvatske u Zagrebu daruju krv

Motociklisti su iznimno osjetljivi sudionici u prometu, a s obzirom na to da njihova stradavanja nikad nisu bezazlena, imaju veliku dozu osviještenosti o važnosti darivanja krvi nepoznatoj osobi, objasnio je Vitomir Lučić
27. rujna 2011. u 09:21 2 komentara 5 prikaza
motoristi daruju krv
Foto: Vitomir Lučić
Pogledajte galeriju 1/4

Zatvaranje ovogodišnje sezone vožnje na motociklima bit će obilježeno u Zagrebu  tradicionalnim, osmim po redu darivanjem krvi motociklista iz cijele zemlje u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu. U središtu Zagreba 1. listopada sudionici prometa na dva kotača okupit će se u Savskoj ulici odakle će organizirano, uz pratnju policije, krenuti na darivanje krvi. Očekuje se dolazak gotovo 300 sudionika, prognoziraju organizatori ove humanitarne akcije.

– Motociklisti su iznimno osjetljivi sudionici u prometu, a s obzirom na to da njihova stradavanja nikad nisu  bezazlena, imaju veliku dozu osviještenosti o važnosti darivanja krvi nepoznatoj osobi – objasnio je Vitomir Lučić.  – U prvih 5 mjeseci ove godine u prometu na motociklu poginula je 21 osoba, a samo je u kolovozu  17 osoba izgubilo život.
 
Od lipnja do kraja rujna poginulo je 55 osoba.

Motociklisti spadaju među najugroženije sudionike prometa, a ove ih je godine najviše nastradalo između 15. kolovoza i 15. rujna, komentirao je Lučić.

Policajci obje postaje prometne pol

Policajci obje postaje prometne policije zagrebačkog područja proveli su akciju nadzora vozača mopeda, motocikala i bicikala u prometu.
Kontrolirano je oko 150 vozača i utvrđeno preko 500 prekršaja. Četrnaestero sudionika u prometu je vozilo mopede bez položenog vozačkog ispita, dodatnih četrnaest vozilo je mopede ili motocikle bez registracije ili im je istekla prometna dozvola. Najviše prekršaja bilo je na području Zaprešića (23), a niti jedan nije zabilježen na području Vrbovca. Tijekom akcije nije zabilježen niti jedan prekršaj prekoračenja brzine.

 

ČULA JE I BOLJIH
Josipa Lisac o izvedbi himne Lady Gage: 'Nije ona tako strašna pjevačica'
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • -obrisani-:

    Zatvaranje ovogodišnje sezone vožnje na motociklima bit će obilježeno u Zagrebu tradicionalnim, ~~~~~~~~~~~~~~~ Ovi podaci su nevjerovatni ~ od lipnja do kraja rujna poginulo je 55 osoba. I ovo je lijepa gesta bikera... Ali ovo gore, mi je nejasno? Zatvaranje ... prikaži još!e ovogodisnje sezone?! A jesen je najjjljepse godisnje doba... za voznju