Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobila nagradu

Morana Suton europski je turistički informator godine

Ministarstvo turizma i sporta
24.11.2020.
u 08:00

Organizacija European Cities Marketing (ECM) odabrala ju je među prijavljenim kandidatima na 7. kongresu djelatnika centara za posjetitelje, a norminirala ju je Turistička zajednica grada Zagreba

Te nedjelje, 22. ožujka planirali su da to bude zadnji radni dan Centra za posjetitelje u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman. Razlog - uvođenje "lockdowna". Okolnosti su se promijenile kad je zatreslo tlo pod glavnim gradom na 5,5 po Richteru. No ona je ipak odlučila otići na svoje radno mjesto na aerodromu. Čim su se slegle emocije, turistička informatorica Morana Suton nazvala je svoje šefove i zamolila ih da je puste da ode. Objasnila im je da će svi posjetitelji koji se tamo zateknu trebati pomoć i smjernice. Nakon sigurnosne provjere zračne luke, dobila je odobrenje za ulazak u zgradu. Unatoč trenutnom otkazivanju svih letova, redovni zračni promet je ubrzo ponovo uspostavljen, a u usmjeravanju putnika pomogla je i ona. 

Upravo ovaj događaj bio je jedan od razloga da Turistička zajednica grada Zagreba nominira Moranu Suton za europskog turističkog djelatnika godine. Potvrda je stigla kad je njen trud uočila i organizacija European Cities Marketing (ECM), koja ju je na nedavnom online održanom 7. kongresu djelatnika centara za posjetitelje odabrala za najboljeg turističkog informatora godine u Europi. Time je, kažu u zagrebačkoj turističkoj zajednici, postala prvi turistički informator iz Hrvatske s ovakvim priznanjem.

Morani Suton čestitala je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja ju je primila u svom uredu.

- Ovo priznanje još je jedna potvrda kako čovjek zaista jest ključ uspjeha u turizmu. Naši su turistički djelatnici ove godine pokazali iznimnu odgovornost, kreativnost i prilagodljivost. Time su pridonijeli pozitivnom imidžu Hrvatske kao sigurne turističke destinacije - istaknula je N. Brnjac.

Navedeno potvrđuje i direktorica TZ-a Martina Bienenfeld. - Posao informatora u Centru za posjetitelje nije samo pružanje informacija i prezentiranje turističke destinacije, nego i pružanje osjećaja sigurnosti i bezbrižnog boravka svakom posjetitelju. Naša informatorica Morana Suton svoj je posao odradila profesionalno i uz maksimalnu razinu odgovornosti te sam iznimno ponosna na njenu staloženost i požrtvovnost kojima je pokazala odlike istinskog turističkog djelatnika u posebno teškim okolnostima. Sretni smo što je to prepoznala i struka - kazala je Bienenfeld.

ECM je neprofitna organizacija za turističke zajednice, kongresne urede i gradske marketinške organizacije u Europi, osnovana 1991. godine. Okuplja više od 120 članova, uključujući i turističke urede iz gradova kao što su Beč, Berlin, London, Madrid, Pariz, Rim i druge.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije