Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stabilni izgledi

Moody's povećao ocjenu Zagrebačkog holdinga na Ba2

Holding
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
16.05.2017.
u 14:33

U Holdingu podsjećaju kako je Moody's i u svom izvješću od ožujka ove godine prognozirao kontinuitet stabilnosti poslovanja tvrtke

Kreditna agencija Moody's u svom posljednjem, jučer objavljenom izvješću, povećala je ocjenu Zagrebačkog holdinga sa Ba3 na Ba2 sa stabilnim izgledima.

"Poboljšanje kreditnog rejtinga od strane Moody'sa, jasna je potvrda da je rejting agencija prepoznala napore Uprave Zagrebačkog holdinga i ostvarene rezultate u financijskom i operativnom restrukturiranju Društva. Povećanje rejtinga također je i rezultat snažne i značajne podrške Grada Zagreba koji je u procesu restrukturiranja tijekom 2016. godine izdao garanciju pri emitiranju korporativnih obveznica", priopćili su danas iz Holdinga.

U Holdingu također podsjećaju kako je Moody's i u svom izvješću od ožujka ove godine prognozirao kontinuitet stabilnosti poslovanja tvrtke, i to zbog smanjenja kreditne zaduženosti u stranoj valuti, refinanciranja obveznica, odnosno stabilnosti financijskog poslovanja i likvidnosti.

Protekla poslovna godina bila svojevrsna prekretnica u brojnim segmentima poslovanja Zagrebačkog holdinga, a najvažniji poslovni događaj u 2016., kao što navodi i agencija Moody's, bio je uspješan dovršetak refinanciranja obveznica, ističu u Holdingu. 

Komentara 2

Avatar liquidsky
liquidsky
20:19 17.05.2017.

Ocjena potpuno odgovara upravljačkoj strukturi grada i holdinga. Ej, ba! Dva!

DO
dopizdilomi
11:19 17.05.2017.

Odlična ocjena, BA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije