Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noćni život u zagrebu

Mladi se okupili na Jarunu i ispred HNK: 'Psiha je na ivici, ispitni su rokovi, moramo se malo opustiti'

Okupljanje ispred HNK
Foto: 24sata
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.02.2021.
u 09:48

S druge strane šef stožera civilne zaštite Davor Božinović kaže 'da su epidemiološke brojke još uvijek dobre, ali se ne smijemo zanositi da je virus nestao'

Mladi su se opet okupili ispred HNK u Zagrebu, ali i na Jarunu. Građani su se okupljali i na Cvjetnom trgu, gdje su uživali u toplom vremenu na otvorenom. Studenti Studentskog doma Stjepan Radić, preko vikenda su se zabavljali ispred doma, ali i na obližnjem parkiralištu kod Sportskog parka Mladost

- Ovakvog druženja ima svaki vikend. Počinje se u kampusu, a onda oko 22 sata redari zamole da se ide u sobe, ali uglavnom studenti odu do parkinga kraj Roka. U noći s petka na subotu je intervenirala i policija koja je otjerala studente, ali neki su se vratili - kazali su za 24sata studenti no naglašavaju da su svjesni pandemije, ali da ih moramo razumjeti.

- Situacija je teška, ali i psiha je na ivici, ispitni su rokovi, stres, moramo se malo opustiti. A uz to, kad vidimo da se i državni vrh ne drži mjera, onda nas lupi i inat. Ako oni mogu kršiti mjere (više od 25 ljudi na sprovodu saborskog zastupnika Miroslava Tuđmana op. a.), onda možemo malo i mi - objašnjavali su studenti, a onda su se opet okupili u noći sa subote na nedjelju na Jarunu.

S druge strane šef stožera civilne zaštite Davor Božinović kaže “da su epidemiološke brojke još uvijek dobre, ali se ne smijemo zanositi da je virus nestao”. Upitan da komentira ‘gužve u hrvatskim gradovima’, napomenuo je kako bi ‘alternativa tome’ bila proglašenje policijskog sata, a što je odbacio kao mogućnost.

Video: Noćni život u Osijeku

Hina od zagrebačke policije doznaje da su sinoć zaprimili dvije dojave o okupljanju osoba na Jarunu oko jezera, prvi put nešto iza 22 sata i drugi put oko tri ujutro. Nakon toga više nije bilo dojava.

"Policijski službenici postupanjem nisu utvrdili nikakve prekršaje, kaznena djela kao niti kršenje epidemioloških mjera, odnosno provjerom na mjestu događaja utvrđeno je da su se sve okupljene osobe držale propisanih mjera", ističu u policiji. Iako neki mediji navode da je riječ o nekoliko stotina mladih, iz policije kažu da okupljene osobe nisu bile grupirane u većim skupinama i grupama.

"Čim je utvrđeno da nema kršenja epidemioloških mjera, znači da nije broj veći od dozvoljenog", pojašnjavaju. 

Iza 20 sati te nešto iza ponoći imali su dojave i o okupljanju kod HNK-a, ali je provjerom na mjestu događaja također utvrđeno da se osobe pridržavaju propisanih mjera. Prethodno, u petak navečer, velik broj mladih okupio se kod Studentskog doma "Stjepan Radić", a iz policije su potvrdili da su tijekom tog postupanja usmeno pozvali okupljene osobe na poštivanje epidemioloških mjera te da se trebaju razići, a što su okupljeni građani i napravili.

 

Ključne riječi

Komentara 60

AS
Assay
10:32 07.02.2021.

Bravo! Podrška mladima!

AL
Alabama
10:38 07.02.2021.

Udružila se RF i HDZ u tjeranju mladih,izgleda niste ih dosta preko granice poslali.Sad se dobro vidi tko je dio totalitarnog,represivnog establishmenta.

AL
Alabama
10:35 07.02.2021.

Apsolutna podrška.Dosta je tiranije ! Studenti nek se čuje vaš glas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije