Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADILI NAKON PONOĆI

VIDEO Policija objavila snimku racije: U klubu zatekli mladića zaraženog Covidom-19

racije
Foto: PU zagrebačka
1/5
21.11.2020.
u 17:15

U dva objekta koji su radili nakon dozvoljenog radnog vremena ukupno su legitimirali 239 osoba od kojih je jedan mladić, 23-godišnjak bio pozitivan na Covid-19

Zagrebačka policija u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb provela je raciju u ugostiteljskim objektima na području Maksimira i na Donjim Sveticama.

U dva objekta koji su radili nakon dozvoljenog radnog vremena ukupno su legitimirali 239 osoba od kojih je jedan mladić, 23-godišnjak bio pozitivan na Covid-19.

Naime, u ugostiteljskom objektu na Donjim Sveticama nakon ponoći se nalazila 61 osoba, a objekt je zatvoren za daljnji rad na 30 dana. Zbog vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba protiv jednog 33-godišnjaka policija je upotrijebila sredstva prisile. Utvrđene su i nepravilnosti u vidu kršenja Odluka Stožera Civilne zaštite u smislu broja osoba u ugostiteljskom objektu, razmaka između stolica kao i prekoračenja radnog vremena.

Na drugoj lokaciji, u noćnom baru na području Maksimira policija je legitimirala ukupno 178 osoba.

I taj objekt je radio nakon dopuštenog radnog vremena, a u njemu su zatekli 23-godišnjaka koji je imao izrečenu mjeru za liječenje u kući jer je pozitivan na Covid-19.

Protiv njega bit će provedeno kriminalističko istraživanje zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

U tom baru su također utvrđene nepravilnosti u vidu kršenja Odluka Stožera Civilne zaštite o broju osoba u ugostiteljskom objektu, razmaku između gostiju, i prekoračenju radnog vremena.

Zbog utvrđenog, protiv odgovornih osobe oba ugostiteljska objekta bit će podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti te će u zakonskom roku biti predane pritvorskom nadzorniku.

Komentara 151

DU
Deleted user
17:32 21.11.2020.

Nadam se da su ih EPZ popeglali propisno

ED
edgar2
17:33 21.11.2020.

Ovim mlađahnima nadam se da će to biti poticaj da ne hrle na takva mjesta i više misle na svoje roditelje i bake i djedove!

AS
aspiranto1950
17:30 21.11.2020.

Bahatog šmokljana osuditi na 10 godina za primjer drugima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije