Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Izjava šefa Foruma mladih SDP-a Zagreba je neprihvatljiva'

Mladež HDZ-a navodi kako je "antifašizam vrijedna i neosporiva civilizacijska tekovina"
09. svibnja 2015. u 17:07 42 komentara 8069 prikaza
Davor Bernardić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Povodom jučerašnje inicijative Foruma mladih SDP-a, prevođenog predsjednikom zagrebačkog SDP-a Davorom Bernardićem (na slici), da se 8. svibnja počne slaviti kao Dan Grada Zagreba, Mladež HDZ-a Grada Zagreba osudila je izjavu predsjednika zagrebačkog Foruma mladih SDP-a Mateja Mišića o tome kako se "Dan grada slavi 31. svibnja, na datum koji nema nikakvu važnost za Zagreb" te je proglasila neprihvatljivom.

"Podsjećamo kako je 1991. godine, kardinal Franjo Kuharić proglasio Majku Božju od Kamenitih vrata zaštitnicom Grada Zagreba na osnovi višestoljetne tradicije (od 1731. godine) štovanja njezina lika u kapelici Kamenitih vrata. Zagreb je, kao grad tradicije i kulture, upravo dan svoje zaštitnice, 1999. proglasio i Danom grada", poručila je zagrebačka Mladež HDZ-a u današnjem priopćenju.

Forum mladih SDP-a pozvali su da pozornost usmjere na teme koje će mladima osigurati egzistenciju i zaustaviti njihovo iseljavanje iz Hrvatske. Mladež HDZ-a također navodi kako je "antifašizam vrijedna i neosporiva civilizacijska tekovina", ali ističu kako je potrebno napraviti jasnu distinkciju između zapadnog i titoističkog antifašizma jer je potonji, tvrde, "jedan totalitarni režim zamijenio drugim totalitarnim režimom, komunizmom".

>> Politika i obitelj: Otac nosi listu SDP-a, sin HDZ-a

>> Forum mladih SDP-a darovao Šukeru udžbenik iz ekonomije

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
 • verakruz:

  Ove komunjare kao da heroinom hrane svoj "zlatni podmladak"... Bilo bi jako interesantno vidjeti čiji su to unuci, gdje su im bili djedovi 45-te i kasnije, ali i prije. Mislim, svakom normalnom purgeru ovo bi trebao biti razlog za donošenje ... prikaži još! odluka koje bi se sažele u jednu rečenicu - komunizam no pasaran... Oni čiji su ovo sljedbenici pobili su iza 2. svjetskog rata oko 200 tisuća zagrepčana i zagrepčanki, po njihovim kostima se i danas parkiraju autobusi i zapišavaju opančarski psi. Ljudi, trgnite se, otvorite oči, ovi provode revoluciju u zadnjih par tjedana. Ovo je sumrak moderne civilizacije.

 • Avatar pavaosg
  pavaosg:

  Tako je! mladi se trebaju baviti važnim pitanjima za prosperitet društva i samih sebe, a to tko je gdje bio 45-e ili neke druge godine nas ne bi trebala previše zanimati. MHDZ je definitivno u pravu, a Bernardić je pokazao ... prikaži još! da je njega mladost davno ostavila.

 • RibaVanda:

  Tako je mladi HDZovci...treba se brinuti za egzistenciju mladih i njihov ostanak u Hrvatskoj, to je najbitnije...antifazizam da ali ne Titov i komunisticki...