Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokalni izbori

Miroslav Škoro predstavio kandidate Domovinskog pokreta za Zaprešić i Zagrebačku županiju

Foto: Domovinski pokret
1/4
Autori: Hina, MiMi
13.03.2021.
u 14:39

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Miroslav Škoro izjavio je da će stranka izići sa svojim kandidatima na lokalnim izborima tamo gdje nakon 10-11 mjeseci postojanja ima svoje kandidate, a drugdje gdje procjene da treba, podržat će nekoga drugoga

Domovinski pokret predstavio je u subotu kandidata za župana Zagrebačke županije te kandidatkinju za gradonačelnicu Zaprešića. U utrci za župana na predstojećim će se izborima natjecati magistar pravnih znanosti Domagoj Lovrić, a za funkciju gradonačelnice Zaprešića borit će se predsjednica zaprešićkog ogranka DP-a i gradske vijećnica Barbara Knežević. 

Kandidate su podržali potpredsjednik Sabora i predsjednik Domovinskog pokreta dr. Miroslav Škoro, glavni tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina, šef Kluba zastupnika Stjepo Bartulica i saborski zastupnik Stipo Mlinarić Ćipe.

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Miroslav Škoro izjavio je da će stranka izići sa svojim kandidatima na lokalnim izborima tamo gdje nakon 10-11 mjeseci postojanja ima svoje kandidate, a drugdje gdje procjene da treba, podržat će nekoga drugoga.

-Rado ćemo podržati i druge kvalitetne i sposobne ljude koji će pomoći u pohodu protiv korupcije, klijentelizma i duopola HDZ-a i SDP-a, kojemu na lokalnim razinama treba pribrojiti i lokalne šerife - kazao je Škoro u Zaprešiću. 

Domagoj Lovrić je pak naglasio važnost županija koje su ključna poveznica gospodarskog i društvenog razvoja gradova i općina. Ustvrdio je da se Zagrebačkom županijom već godinama loše upravlja. Više od milijardu kuna kojima upravlja županija nije tek palo s neba, već je to, kaže kandidat DP-a, vaš novac za koji vrijedno i naporno radite.

-Svima je više nego jasno da se županijski proračun ponajviše iskorištava za dobrobit pojedinaca, odnosno interesnih skupina iz domene gospodarstva koje su naširoko umrežene s korumpiranim vladajućim političkim elitama - rekao je Lovrić. Kao primjer koruptivne strukture naveo je aferu Janaf

-Našim građanima je zasigurno poznato još mnogo, mnogo primjera očitog iskorištavanja, bolje reći pljačkanja, naše županije, naših gradova, naših općina od strane duopola i njihove koruptivne hobotnice - dodao je. Barbara Knežević je rekla kako poziv gradonačelnika shvaća drugačije..

-Za mene to nije nekakav posao, nekakva privilegija, nekakva markica koju koristite kad vam treba i kad vam ne treba. Za mene je to poziv na mukotrpan rad, na služenje zajednici, to je briga za svaku kunu koji vi dajete u ovaj proračun i briga da vam se ta kuna višestruko vrati kroz javne djelatnosti, kroz vrtiće, kroz sve usluge koje vam ovaj grad mora i može pružiti - istaknula je Knežević.

Kandidatkinja Domovinskog pokreta za gradonačelnicu Zaprešića dodala je da će ona preuzeti lokalne probleme na sebe i istaknula da ima drugačiju viziju za vođenje grada od dosadašnje vlasti kojoj nedostaje energije i poštenja.

-Naša vizija je pošten razvoj grada, poštene javne nabave, javno zapošljavanje bez nekakvih privilegija ispod stola, naša vizija je dijeljenje javnog novca transparentno i na tome ćemo ustrajati - dodala je Knežević.

Komentara 1

KL
Klarica
15:09 13.03.2021.

Znači li to da ćete podržati i Radu Borić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije