Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ignoriranje

Ministarstvo zaštite okoliša o ispravcima šuti već pet mjeseci

cvjetni (1)
Patrik Macek/Pixsell
18.04.2011.
u 15:30

Da se pod krinkom ispravljanja tehničkih greški zapravo zadiralo u izgled prostora, utvrdilo je prije pet mjeseci povjerenstvo skupštinskih zastupnika.

Davor Bernardić, šef gradskog SDP-a, zamolio je Ministarstvo zaštite okoliša da se napokon očituje o ispravcima kojima se prethodnih godina nelegalno mijenjalo prostorne planove grada. Da se pod krinkom ispravljanja tehničkih greški zapravo zadiralo u izgled prostora, utvrdilo je prije pet mjeseci povjerenstvo skupštinskih zastupnika. Odmah su tražili da se ministarstvo očituje o 53 ispravka od kojih je u 14 slučajeva riječ o bitnim izmjenama. Dokumentaciju je preuzela i policija.

– Prošli smo tjedan poslali požurnicu. Moramo znati nulto stanje GUP-a kako bismo mogli donositi daljnje odluke. Pošteni investitori moraju moći raditi, a projekti ovih kojima se pogodovalo morat će opet proći proceduru – drži Bernardić.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
07:29 19.04.2011.

To je samo dkaz koliko su u dogovoru sdp i hdz u gradu Zagrebu. Da hdz-u ne odgovara milan bandić davno bi on završio iza rešetaka zajedno sa njegovim poltronima. Ovako hdz ucjenjuje putem sdp-a sve građane Zagreba, bez obzirara na partijsku pripadnost ili nepripadnost. Koliko su u sprezi znase partijci i zakonodavstvo, kako izvršno tako i pravno, jasno je svima, ali ntko se ne želi zamjeriti jahačici jaci i njezinom \"nezavisnom sudstvu\". Na kraju krajeva, morate se zapitati: Da su zaustavili bespravnu gradnju rampe u Varšavskoj ulici u Zagrebu, gdje bi suci i sutkinje ustavnog suda danas parkirali? Tako se vrlo lako nezakoniti ustavnom odlukom može pretvoriti zakonito. Dokaz? Koliko je trebalo sati da \"nezavisni\" sud dokaže kako je uzrpatorica dobila stan zakonitim putom? Koliko desetljeća treba običnom građaninu za isti postupak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije