Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajni kupac

Ministarstvo prometa: Oduzmite 70 taksi-licencija!

taxi
PIXSELL
06.10.2011.
u 16:30

Neovisni njemački “inspektor” u Zagrebu je inkognito testirao zagrebačke taksiste, vozio se na pet ruta po noćnoj i dnevnoj tarifi te zamjerio brzu vožnju.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture obavilo je veliku inspekcijsku akciju među taksistima diljem zemlje. “Pretreseno” je stotinjak vozila, a devet je odmah isključeno iz prometa, od toga šest u Zagrebu. No, uskoro bi slična sudbina mogla zadesiti i zagrebačke taksi-tvrtke, koje bi, prema ocjeni Mladena Ajduka, načelnika službe inspekcije cestovnog prometa, zbog nepoštovanja zakona trebale ostati bez 70 vozila.

“Ilegalci” uzeli maha

– Pri izdavanju licencija moraju biti ispunjeni svi zakonom propisani uvjeti. Tvrtka, uz ostale uvjete, mora imati zaposlenog vozača sa srednjom stručnom spremom u zanimanju vozača koji ima položen ispit o poznavanju grada, a u kontroli taksi-prijevoznika utvrđeno je da velik broj nije imao odgovarajuću kvalifikaciju i položen ispit o poznavanju grada. Gradu Zagrebu uputili smo prijedlog da se oduzme 70-ak licencija. Uz pravne i upravne mjere, odgovornim osobama, odnosno vlasnicima tvrtki upućeni su i prekršajni nalozi – kazao je Ajduk.

Nedostatke je istaknuo i državni tajnik u ministarstvu Ivica Perović.

– Najveći su problem ilegalni taksisti, što je uzelo velikog maha na području cijele zemlje – kazao je Perović te ponovno podsjetio da je zbog razilaženja među lokalnim samoupravama zagrebačkim taksistima zabranjeno da po svoje putnike dolaze na aerodrom ili, primjerice, u Zaprešić.

Osim od ministarstva, loše su ocjene zagrebački taksisti dobili i od Eurotesta, udruženja europskih autoklubova. Završili su na 14. mjestu u konkurenciji 22 europske metropole, a stanje vozila ocijenjeno je katastrofalnim – završili su na predzadnjem, 21. mjestu, a i usluge vozača ocijenjene su kao “jako loše”. S druge strane, iznimno dobre rezultate, odnosno treće mjesto u Europi, zagrebački su taksisti “osvojili” za poznavanje grada, odnosno vožnju najkraćom rutom do željenog cilja.

Najčešće zamjerke

Parametre je ocjenjivao neovisni “tajni kupac” iz Njemačke koji se inkognito deset puta vozio gradom, što po dnevnoj, što po noćnoj tarifi. Najčešće su mu zamjerke bile prebrza vožnja, nepoznavanje engleskog jezika te nemogućnost plaćanja kreditnim karticama.

Ključne riječi

Komentara 23

DU
Deleted user
17:24 06.10.2011.

Glavna zamjerka prebza vožnja!Pa u taxi i ulazim kad negdje kasnim.Inače bi išao pješice.

MI
misuratakid
17:38 06.10.2011.

Čuj - ***** prigovara jer se ne može plaćati karticama - potpuno je bjesan jer eto Hrvati ne dozvoljavaju da ni u tom jadnom segmentu taksi usluga strane korporacije kao što su Visa ili Mastercard ne zarade svoje provizije i još malo novca ne odnesu iz Hrvatske. Zeznuti su ti Hrvati...

Avatar Vucibatina
Vucibatina
13:06 07.10.2011.

Kaj Vito ne dela ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije