Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smještaj u dom

Ministarstvo obrazovanja poslušalo studente i poništili spornu odluku

studenti
Foto: ilustracija
10.07.2015.
u 09:49

Ministarstvo obrazovanja poništilo je spornu odluku da se prihodi koji studenti zarade preko student servisa ubrajaju u ukupne prihode kućanstva prilikom natječaja za smještaj u studentskom domu. Podsjetimo, odluka o kojoj je jučer pisao Večernji list šokirala je studente jer bi po njoj oni koji uz fakultet i rade teže došli do smještaja.

Naime, studenti mogu dobiti dodatne bodove na temelju slabijeg socijalnog statusa, no mnogi bi tu mogućnosti izgubili zbog ove odluke.

Stoga su predstavnici studenata jučer održali hitan sastanak s predstavnicima Ministarstva nakon čega je odluka poništena. No, kako doznajemo, ipak samo privremeno, do iduće godine.

Komentara 1

MI
minkendivizija
11:34 10.07.2015.

Znamo mi vrlo dobro "slabiji" status studenata na Cvjetnom npr. gdje oko doma stoje parkirani auti mahom BiH registarskih oznaka. Sve mercedes, bmw, audi. Jako je teško studentima u domovima. Onim prekošengensko-prekosavskim najteže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije