Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Mikulić: Bez sumnje, imat ćemo dovoljno ruku za proračun

Za Marasove prozivke da mu je zabranio održavanje konferencije za novinare u Skupštini odgovorio je kako je Maras dobro upoznat da konferenciju mogu održati samo gradski zastupnici
07. prosinca 2018. u 17:01 10 komentara 477 prikaza
Milan Bandić i Andrija Mikulić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Skupštine Andrija Mikulić (HDZ) izjavio je u petak kako uopće ne dvoji hoće li imati većinu za izglasavanje gradskog proračuna za 2019. koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić, dok je na prozivke prvog zagrebačkog SDP-ovca Gordana Marasa da politički trguje kako bi Bandiću osigurao većinu odgovorio da je saborski Klub SDP-a prvi iz kojega su dvoje zastupnika prešli u klub Bandićeve stranke.

Spomenik Franji Tuđmanu u Kninu RENATA RAŠOVIĆ Ne Franji Tuđmanu, Bandić je spomenik dignuo sam sebi

"Dana 13. prosinca je sjednica Gradske skupštine. Jedna od točaka je donošenje najbitnijeg političkog dokumenta, a to je proračun Grada Zagreba za 2019. godinu. Uopće ne dvojim hoćemo li imati većinu za donošenje proračun", izjavio je Mikulić novinarima, upitan ima li dovoljno ruku za usvajanje proračuna i što očekuje da će se dogoditi na sjednici Skupštine.

Za Marasove prozivke da mu je zabranio održavanje konferencije za novinare u Skupštini odgovorio je kako je Maras dobro upoznat da konferenciju mogu održati samo gradski zastupnici, te da mu je žao što "uporno show i svoje nepodopštine koje izvodi u Hrvatskom saboru želi preseliti u Gradsku skupštinu". 

Galerija - Milan Bandić proslavio 63. rođendan

Milan Bandić i Andrija Mikulić
1 / 16
Milan Bandić proslavio 63. rođendan

"Dakle, kolega Maras jako dobro je upoznat s procedurama Poslovnika članka 181. tko može održati tiskovnu konferenciju u prostorijama Gradske skupštine. To su gradski zastupnici", poručio je Mikulić. 

Rekao je da su danas SDP-ovci na njihov zahtjev dobili i odgovor od Gradske skupštine, u kojemu je navedeno da Klub gradskih zastupnika SDP-HSS-Naprijed Hrvatska može održati konferenciju u dvorani Gradske skupštine u 10,30 sati, što se odnosi na gradske zastupnike, dok predstavnici stranaka to mogu učiniti bilo gdje izvan zgrade.

Milan Bandić MILAN BANDIĆ Proračun Grada Zagreba za 2019. trebao bi biti usvojen 13. prosinca na sjednici Gradske skupštine

Marasu se neće dozvoliti da izaziva nered u Gradskoj skupštini

"Što se tiče kolege Marasa, on jednostavno želi izazvati nered i to mu se neće ovdje dozvoliti. Hoće li on to raditi negdje drugdje, ja to ne znam. U Gradskoj skupštini neće. On je saborski zastupnik, on nije gradski zastupnik i prema tome nema pravo ovdje u prostorijama održavati tiskovnu konferenciju. Vi znate da je on to pokušao u nekoliko navrata i nije on taj koji se može izdići iznad ostalih gradskih zastupnika", poručio je.

Milan Bandić i Zlatko Hasanbegović razvrgnuta koalicija Bandićevci otpisali Neovisne, tko uskače?

Marasa je pozvao da umjesto jedne, održi dnevno dvije ili tri tiskovne konferencije, "jer na taj način samo SDP-u pada rejting, sve su lošiji i tako će biti i u budućnosti".

"I neka on samo nastavlja sa svojim tiskovnim konferencijama, a mi ćemo imati ne dvostruko, nego trostruko bolji rejting nego SDP. I podsjetit ću vas - Klub SDP-a je prvi klub iz kojeg su dva zastupnika otišla u Klub gradonačelnika", poručio je Mikulić.

>> Pogledajte kako su Mostovci napustili sabornicu

[video: 28254 / Mostovci napustili sabornicu]
Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar CENTARFOR
  CENTARFOR:

  Kako je Opačićka Spustila Bernadicu i Marasu !!!!!!!! Lažovi i Bolesnici i Nemaju Šta tražiti u Hrvatskome Saboru !!!!!! Sramota i Uvrijeda Cjelog Hrvatskog Naroda !!!!

 • cvetkovic:

  Neka ste utisali onog cirkusanta...

 • cvetkovic:

  on da vodi sdp u skupstini grada zagreba je ravno katastrofi...